God fortsättning på 2011smiley!

Här har vi haft besök av mamma o B-A, Mathias o Anna i torsdags. Trevligt trevligt, länge sen vi sågs. Mathias är alltså B-A:s son.
Handlat har jag gjort till Nyår o fixat lite, förberett så långt det gått. Nu är det inte lika skönt att gå ut, närmare 0 gradigt och modd. Men jag slipper köldexem i ansiktet, känns nästan som att jag gärna tar det för att slippa modden. Idag blev vi antastade av två små moddhögar, vilka gläfstesmiley!
Igår var det nyårsafton, och gänget samlat för nyårsfirande hos osssmiley! Meja skulle i vanlig ordning hjälpa mig i köket, men hindrades av Cilla från att komma till sin fulla rätt…..Bäzta fick börja med att vara uppe medan vi åt, sen gick Tobbe o Jojo ut med Bäzta o Leya, medan jag fixade undan o förberedde efterrätten. Därefter följde enligt tradition UNO! Jag vann första omgången med riktigt låga poäng, vilket föranledde att jag fick skuld att mata Bäzta med mina spelkort, och därav gå ut så fort. Sen gick det fortfarande bra, men då hade Bäzta fått gå in i vardagsrummet o varken Meja eller Lava käkar spelkort…smiley. Sen körde det ihop sig lite, för jag tog några Whisky med Peter o Patrick så jag inte skulle få Cillas förkylning eller Jojos ev magbaciller som hennes kollegor kan ha planterat in i smyg…… men jag vart inte sist!
Fyrverkerierna klarade vi oss hyfsat ifrån. Det small när de skulle ut, Tobbe hann förbi medan de som skulle skjuta av var snälla o väntade. Men Jojo tog lite längre tid på sig så henne väntade de inte in, utan Leya stackarn som redan tycker det är jobbigt kom precis lagom…smiley glöm att hon satte ner rumpan, här var det snabbt hem igen! Lagom till 12-slaget fick vi sätta på tv;n för att inte missa-alla klockor gick olikasmiley. Skålade in nya året med Bäzta som inte förstod riktigt vad vi sysslade med, men vart glad för att alla var i samma rum, och deltog gärna i kramandet! Vi kör ju med radio på och nedvevade persienner så inne är det rätt ok! Bäzta har inte varit störd, men är vi ute o de smäller så vänder hon upp o ska försvara oss mot de förskräckliga oljuden! När det ven, eller var pysljud igår hade hon varit mer fundersam på vad det var.

Idag har bus varit ute, sen legat o sovit utslagen i soffan. Nu talar hon om för Tobbe nere, att han ska gå ut med henne, hör jag tydligt. Han verkar dock lite trögsmiley, har han somnat? Det är nämligen hans kortare runda nu, och sen ska jag gå långprommisen senare ikväll. Jag hatar att gå små promenader, känns så fjompigt när jag ändå klätt på mig för att gå ut. Minst en halvtimma vill jag vara ute då.

Jag håller på att läsa stora boken om sök. Ska försöka sätta upp en målbild för 2011 när det gäller träning. Jag vill såklart tävla också, men tappade lite gnistan för föreningsarbete mm i början av december. Men men, ska väl se. Huvudsaken är att Bäzta får jobba, och det får hon. Sen ska jag se att mina nerver klara tävling så ger det sig nog. Men jobba för det ska vi, och målet är att tävla- o gör vi det så kommer vi att tävla för Rottweilerklubben!

Det var alles, tjingeling!