Ja, det är inte billigt att ha hund och att älska vintervädret. Undrar egentligen vems gener som jag fåttsmiley för inte är det då mammas, och knappast pappas. Tror nog att morfar kan ha lämnat några gener vidare, för min morbror har frivilligt åkt till fjällen…

Nå, nu är jag garderad för vintern i alla fall. Imorse tog vi bara en rastrunda, jag slutar tidigt på tisdagar. När jag skriver rastrunda så är det ca 15 minuter, och då får hon gå o nosa o pinka av sig utan större krav än att inte korsa min väg. Nu gör det nämligen ont om hon går ivägen för mig!

Mina nya Icebugs, sköna att gå med var de också. Förvånandsvärt lätta att gå med, de var inte klumpiga som mina andra vinterskor är. Ändå inte kalla. Visst har jag ullstrumpor också såklart! När vi sitter o äter lunch idag får jag ett sms. Mina handskar har kommit. Yes! På fotot är även min nya Balaklava som jag köpte igår. Gamla försvannsmiley

Nu var det inte så kallt idag när jag gick, bara -5 grader. På torsdag ska det visst bli -20 så då blir det eldprovet! I min värld finns bara 2 alternativ. Antingen accepterar man vintern, och lär sig att klä på sig ordentligt. Eller flyttar man dit det inte finns någon vinter! Jag flyttade 40 mil från mamma och tog reda på hur att göra för att inte frysa. Riktig Ullfrotté, svindyr men effektiv, både som strumpor o underställ. Ingen bomull på vintern. Resten av min släkt tycks ha valt alternativet som inte existerar för mig. Sitt inne, titta ut och gnäll! smiley. Ponera att man lever i 95 år, ca 4 månader varje år är det vinter. Det är 31.6 år av livet som man väljer att gnälla bort- istället för att lära sig att klä på sig och faktiskt kunna upptäcka att man kan njuta även av vintervädret. 31,6 år gnälls hellre bortsmiley? Ofattbart för mig!!

Nu har vi varit ute innan jag satte mig här, vi gick vår normalrunda. Mina definitioner;
Rastrunda: 10-30 minuter
normalpromenad:40-60 minuter
Längre runda; Ca: 90 minuter
Långpromenad 120 minuter.
När vi går normalpromenad eller mer så är det alltså riktig promenad. Detta innebär kortare perioder då hon får nosa o rasta sig, däremellan är det promenadtakt, dvs motion! Inte skyltfönstertempo! Därav kan man räkna i minuter och inte i km (Min stegräknare är borta). Nu ska jag laga middag, planera nyårsmeny, till friskis & svettis o lyfta skrot, och sen ut men Bäzta bus på kvälls/nattrunda. Imorgon blir det en långpromenad på dagen, för då är jag ledig igen. Skönt!! Det var alles för denna dag. Tjingeling!