Så var tomten här då! Fast eftersom vi inte har barn levererar bara tomten klapparnasmiley. Men vi tar väl lite i taget?
Bäzta bus är, vilket alla som hänger med här vet, en väldigt glad, positiv och oerhört NYFIKEN hund. Denna sista egenskap är av yttersta betydelse, men kan vara ganska enerverande också…..
Vi satt o pratade lite när vi hade glöggkvällen med Jojo, Cilla och Ann. Cilla berättade om en antidragsele som är väldigt snäll mot hunden, men faktiskt funkar också. Hunden kommer inte framåt som den själv vill= utebliven vinst. Jag har inte problem med att ta tag i mina hundar om jag behövt, men ibland vissa dagar säger min kropp ifrån, när Nackskadan gör sig påmind. Då kan det vara skönt att veta att hon faktiskt inte tar sig framåt. En sån har jag köpt nu. Och eftersom jag älskar kyla o vinter, men har fått fel kropp så får jag liksom kompensera detta. Alltså, Baggenbälte kopplat till antidragselen. Då kan jag ha tumvantar när det är riktigt kallt på våra sena promenader. Sen har jag även beställt ett par superhandskar (hoppas jag!) från outdoorexperten som bör komma i slutet av veckan. De hade bara kvar strl 7 så jag hoppas de passar!
Bäzta har alltså hamnat i en flock som gärna sover på morgonen och vandrar på nätterna. Det är så tyst och skönt. Inte en buss som dundrar förbi, eller små kaxiga ettriga småhundar som springer kors o tvärs o bjäbbar så jag blir galensmiley. O nu på vintern så är det helt stjärnklart o det knarrar under fötterna. Ska jag flytta tillbaka till landet igen? Ibland så vill jag det, men tror inte jag får med kompisarna dit, eller Tobbe heller för den delensmiley
Vi har stökat med julförberedelser men när julen väl kom var Bäzta nöjd. Nu bor vi ju alltså inte på landet, så vi måste jobba med de bitarna som hon tycker är lite för roliga. Sak nr 1 PULKOR! Vi har lånat sele av Jojo, men den var för stor så nu har vi den som Tobbes föräldrars gamla hund hade. Ut sen med skaklar o pulkan, som hon ärvt av Astasmiley

Först fick hon nosa av vad det var för pryl, sen fick Tobbe gå runt med den utan att hon fick jaga eller bita. Därefter sprang han förbi o runt medan hon skulle sitta still. Därefter fick hon på sig allt. Det gick rätt bra ändå, men jobbigt i svängarnasmiley.

Julafton förflöt lugnt. Vi var hemma själva denna jul, ingen idé att åka småland. Nu hade jag ju kompledighet att ta ut, och det blev inte så många barn utan jag kunde ta ut. Men inte en hel vecka. Jag hade inte köra ner till Oskarshamn på torsdagen….

På kvällen före julafton är det dags att ta in granen. Kommer inte riktigt ihåg förra året, hon kanske var instängd i köket när vi klädde den? Nåväl, efter ett par duschar med ättiksvatten accepterade hon att glittret inte var kamptrasa och att de nya fina “tennisbollarna” tydligen skulle hänga i det där trädetsmiley!
Jag o Bäzta var ute o promenerade runt 01.00 på natten, sen fick hon nattmackan o jag dukade lite fint på köksbordet o lyssnade på Håkan Hagegårds “Oh Helga natt” innan jag gick upp o la mig. Sen sov vi länge på julafton. Frukost o sedan mysstund i husses knä o senare en långpromenad runt sjön. Där var tomt på ängen så Bäzta fick springa lite lös o jagade snöbollar. När vi kom hem var det dags att göra oss lite julfina för att sen fika till Kalle Anka. Bäzta sov gott hos oss, brydde sig inte mycket om plutos jakt på piff o puff! Senare, efter att ha tittat lite mer på tv så var det dags för julbord hemma

Bäzta har fått lammöron i julklapp, och en anka från Ica Maxi som “levde” ca 5 minuter, innan den var styckad och jag tagit ur pipen.

Nu är innanmätet kvar i näbben, övriga är kastat. Efter Karl Bertil Jonssons jul, som Bäzta o Tobbe sov bort, var det kaffe o glögg till vår julklappsutdelning. Jag frågade Tobbe om han kunde tänka sig att gå kvällsprommis med oss om jag inte gick så sent. Det var ok så vi tog min vanlga runda på ca 2,5 km, något som jag inte sa till Tobbe förrän vi redan börjat gåsmiley. Han har jobbat extra mycket hela hösten med nattjobb minst en gång i veckan utan extra ledighet efter! Så den stackarn är slutkörd!

När v kom in igen var det skönt att ta lite varm choklad med Cointreau, Mums! Så sov Bäzta igen, på min mage i vanlig ordning framför tv;n, och hålla tass

Tack för en fantastiskt underbar hundsmiley!

Juldagens morgon ringde Janne och frågade om vi skulle ses då istället? Det var sagt annandagen från början, jag ville helst inte annandagen pga trafiksituationen, när vi vet att vi ska jobba dagen efter. OM man skulle bli stående. Toppen! Vi åkte ner o tog en runda med Bäzta vid scaniarinken o sen in till svärfar o Birgit. Anna, Mikael o barna var där också, riktigt trevligt att ses igen! Tyvärr kunde jag inte freda Noel som fick hälsa på Bäzta när hon låg still, men när han backade ´bestämde hon sig för att nog ge honom en puss! Sorry!

Idag har vi varit i Hellasgården o gått med Cilla o Lava. Hon har också blivit stor. Tobbe fick ta Bäzta eftersom jag hade glömt mina handskar i Södertälje o bara hade klumpiga tumvantar. Trodde jag. När jag tappat nåt på hemvägen kände jag på golvet under stolen att där låg handskarna. Nå, han behöver jobba ihop med henne lite ocksåsmiley. På hemvägen stannade vi i Sickla på Naturkompaniet för att jag vill ha ett par Icebugs, så jag slipper gå med lösa broddar som blir knöligt. Värmdövägen o småvägarna är hala som f-n ibland o då ska jag stå stadigt. Tyvärr hade de inte min storlek så jag får åka in till stan imorgon när Tobbe kommit hem. Vi jobbar båda imorgon o på tisdag, Tobbe hela veckan. Inga nattpromenader inatt och imorgon alltså..Må gott därute!