…sa jag till Bäzta häromdagen, lite bestämt då hon försökte sätta fart på koltrastarna från nyponbusken. Då sprang hon fram en bit o satte sig o tittade mot grinden en bra stundsmiley. Lilla gumman…

Igår jobbade jag sista dagen före jul. Vill gärna ha ett par dagar innan jul även att vi inte åker småland. Måste sprida ut göromålen lite så jag inte får ont i nacken. De gångerna vi drar småland vill jag vara ledig mer, även efter jul. Dels för att få några extra dagar nere, men också för att inte absolut behöva åka en särskild dag. Är det skitväder dan innan man ska börja jobba så är det inte roligt. Är man ledig hela veckan kan man kolla lite hur vädret verkar bli.

Vi har hunnit handla det sista(?) samt pulkatränat Bäzta. Tack Jojo för lånet av sele, vi får nog göra fler hål så vi kan spänna in lite…

I övrigt, tja, förra helgen bakade vi ju bröd, mjukt och kanelknäcke. Nu är allt bakat, men jag ska faktiskt göra ischoklad. Äter inte så mycket egentligen, men några är goda att ha. Jag gör med apelsinkrokant, det blir godare! Sen fick vi ju massa choklad av barn o föräldrar. Detta föranleder att jag nog ikväll ska ta mig upp till friskis o svettis, för jag har inte kört sen jag blev sjuk. Skulle gått på yoga men ringde dem o sa att instruktören var sjuk. Eller om jag sticker ut o springer en sväng, får se. Kallt är det, minus 14 sist jag tittade så det är nog egentligen inte så värst smart. Får bli friskis! Tobbe skottar tak så han är nog glad om han får en anledning att ligga i soffan o mysa med Bäzta istället. Hon fick en rejäl tur innan så hon klarar sig till kvällen. Nu ska jag gräva fram jullådan från vinden. Tjingeling!