Jag är rätt nöjd faktiskt! Kallt är det fortfarande som tur är. Ja, inte så jättekallt men tillräckligt kallt för att det ska vara skönt. Det var modd häromdagen, jobbigt. Snöar gör det ordentligt. I torsdags när jag kom hem från jobbet gick jag en ordentlig runda med Bäzta bus, sen fick hon vara i köket medan jag tog ut snöslungan. När vi gick ut hade de inte plogat vår trottoar, tungt att gåsmiley, men när vi kom hem hade de plogat. Och i vanlig ordning en rejäl vall. In med Bäzta o ut med slungan, annars skulle inte Tobbe kunnat köra in med bilen! Sen matlagning o bakade ut resten av pepparkakorna. I fredags slutade jag också tidigt egentligen, men hade lite småärenden. Tobbe skulle vara hemma vid 4, så jag hann bara gå nån km med Bäzta för nu var plogvallen som de plogat upp under dagen hög och stenhård. Fram med slungan igen alltså. Sen gick Tobbe längre med Bäzta medan jag fixade mat. Idag har jag varit på Forum o köpt julklappar, sen har jag varit o handlat hundmat, Bäzta ska få börja med lamm o ris nu. Hoppas det kommer funka. Jag handlade lite grejor på konsum också men hittade inte “mitt” mjöl som jag ska ha till knäckebröden. Hem o fika, Tobbe hade gjort kaffe tills jag kom, sen ut med Bäzta, och därefter åka till hemköp o hoppas att de hade mjöl. YES! Hem igen o fixa färdigt middagen. Steken hade jag gjort när jag kom hem från affärerna så den stod i ugnen. Gjorde degen till knäckebröd o sen käkade vi mat. Därefter bakning så klagade Bäzta till Tobbe o de knallade ut en promenad. Nu är bröden klara, vi har myst i soffan en stund tills Bäzta visade att hon ville ha sitt nattkäk o sova, det går liksom inte att missta sig på detta!

mamma klagar som vanligt på vädret näv vi pratas vid, vågade knappt ringa när de sa att det var översvämning i flera fastigheter i Kalmar. Nu är det snö istället, och då är inte det bra. När jag var uppe på konsum så mötte jag Lasse M. Han tycktes inte heller trivas med vintervädret. Jag sa att jag tycker det är härligt och såg på honom hur han förtvivlat letade efter signaler på ironi i mitt ansiktsuttryck. När han insåg att jag faktiskt inte var ironisk tyckte han att jag skulle flytta norr om Uppsala o ta med mig skiten ( läs; snön).

Kan inte förstå varför i hela friden folk klagar så? Jag menar, vem vill ha en regnig jul? Hundarna är torra nu, ingen skit drar de in knappt! Och dessutom om man har långhåriga hundar måste detta vara himmelriket? Ja om man alltså har så stora hundar att de inte släpar pälsen i marken för då blir den ju full med snöbollar! Fast är de så små kan man ju lyfta dem o sätta dem i diskbaljan när de kommer in. Kontentan alltså, klaga inte på snön. Klä er för den, eller flytta till Hawaii!

<!–
WriteFlash('’);
//–>