Jag har länge önskat att jag ska bli morgonpigg, och då menar jag inte att komma upp när väckarklockan ringer, utan att vakna före den o vara just-pigg! Idag var jag det. Hade ställt den på 8.30 men vaknade innan 8. Ja, ja nu vet jag att många anser att 8 så har halva dan gått, pappa är uppe och promenerar vid halv 6 på morgnarna, men Rom byggdes ju inte på en dag eller hursmiley? Nå, upp o hoppa, min frukostdag. Innan det förberedde jag Bäztafrukost och gick jag en ordentlig promenad henne.

Inte skönt väder idagsmiley! 0-gradigt o mulet. Hon skötte sig dock utmärkt. Som sagt, varannan dag. Väl hemma frukost till både människor och hund. Sen mot Överjärva för att köpa kompost. Vår andra är nämligen proppfull! Därute fick vi slåss för parkeringsplats. Förstår att det är trångt o knöligt ibland, men att folk är så oerhört egoistiska att parkera så det nästan får plats en bil emellan. När det är så många. Har man barn som smäller upp dörrarna så får man väl ha barnsäkert så de inte KAN öppna själva? Nå, Tobbe fick en plats en bit ifrån. I vanliga fall går vi gärna men vi skulle ju släpa med en kompost. Vi får hämta o köra upp när vi ska lasta in. Och det gjorde vi. Fick lite tips också. Det viktigasta att komma ihåg är att man måste fylla lite varje dag. För det andra finns dock ett sätt att rädda den, om man är borta några dagar ex. Petflaskor med varmvatten läggs i kompostensmileydå får man liv i den om den frusit. Hem o käkade lite lunch, sen tog jag fram snöslungan o Tobbe tog Bäzta på prommis. Slungade upp så den nya fick plats bredvid den andra. Sen i med lecakulor och det komposterbara från köket till den nya komposten, samt en petflaska varmvatten i gamla. Fick ta lite av det gamla för att starta med också. Sen fylldes även kompostströ på som vi köpt därute för vårt var nästan slut. Tobbe har kommit hem, kaffet var klart så nu har vi fikat o Bäzta klagat på att hon inte fick något. Att hon fick lite på promenaden har hon ju givetvis glömtsmiley. Igår städade jag ugnen så nu har Tobbe fixat klart det jag inte kan. Sätta i stegarna (är för klen i nyporna) och fixat glasrutan så vi kan se in i ugnen. Köket är fixat så jag kan stöka till alltså, för här skall tillverkas korvsmiley! Först måste jag vidta säkerhetsåtgärder. Jag vet, auktoritet, men jag har inte möjlighet att fullfölja ett nej! så då gör vi så här istället

Prisat vare kompostgaller! Sen vart det så här;

Provsmakade en liten gjorde vi såklart. Ska fundera lite på att imorgon på jobbet göra dem mycket mindre, så kanske de kan få med sig var sin julkorv hem?

Skidskytte har det varit i helgen, men det har jag inte haft tid till. Och eftersom det blev plusgrader i dag har vi inte heller tagit fram hundpulkan. Hoppas på att minusgraderna kommer tillbaka!

I övrigt läste jag ett blogginlägg igår, på en klubb. Min tanke då är att jag snart slutar med allt föreningsengagemang o tränar hund ENBART för att det är roligt och inte är med i några tävlingar eller dylikt. Tänk vad folk har lite att göra, när man hela tiden måste hävda sig o söka konflikter! I hundvärlden leder man tydligen antalet anmälningar om förtal o dylikt. SUCK ORKA???

Imorgon håller jag tummen för en vän som ska röntga igenom sin hund. Hoppas det inte är för allvarligt. Tänker på ersmiley. Nä nu ska jag fixa i köket. Adjöss!