I mitt huvud! Det är mycket att tänka på, många sätt att resonera när det gäller träning och mognad. Måste det ena utesluta det andra?
Vi har varit hos Annica för länge sen det var då vi började korta upp Bäzta ordentligt. Inte så att hon är otrevlig på något sätt, men hjärnan far liksom omkring o hon vill ha koll på hela världen samtidigt. Vi har tränat på klubben, lydnad, och jag försöker hitta belöningar o hitta vägar att leka med min mycket utåtriktade hund. Kommer dock hem efter träningarna väldigt trött och fundersam. Pratade med Sussi och hann egentligen inte fråga förrän hon började skratta o sa att hon nog visste vad jag skulle säga, men bad mig fortsätta. Jo, sa jag; hur FAN ska jag kunna konkurrera med bollar, pipdjur, hundar som leker runt omkring o folk som tjoar. ´Hon hade samma problem. Visst ska de lära sig att koncentrera sig, men som hon säger; vi är inte där ännu. Våra är inte så mogna att de kan hantera så mycket störning på en gång. Och sen beror det på vilken typ av hund du har såklart. Nå, vi åkte i torsdags ut till Värmdö och körde lite. Nu tog vi alltså ut en hund i taget på plan, och tränade. Först Bäzta, som inte riktigt hade tid med mig, utan tyckte att det fanns så mycket dofter o allt som hon skulle hinna med också. Klagade på att det inte var nån fart på henne och ( det givna!) att ;” Det är det inte på dig heller”. Hm. Helt rätt. Jag vill att hon ska ha koll på mig, och har då koll på att hon har detsmiley. Varpå Sussi menade att hon ju inte behöver ha koll på mig eftersom jag har koll på henne! Nu började hon kommendera mig istället. Och utan fotkommando utan bara basic följsamhetsövningar. vänster vänster vänster vänster. Till slut blev jag yr i huvudet. Men Bäzta vaknade till eftersom hon undrade vad i hela friden jag sysslade med! Sen körde Sussi lite o vi insåg att vi kör olika. Jag vill direkt tänka på avstånd till hinder mm medan hon liksom bara kör….Och så får det ju vara också. Man har olika målbilder i huvet direkt. Jag vill ha ut avståndet redan nu, för jag vill lära in att hon FÅR inte hoppa precis framför hindret. Sen körde vi Bäzta igen och nu ville jag inte ha henne så där kort utan ha lite tempo in. Hon får såklart nosa o kissa först, men inte galoppera in med nosen lågt som en bisonoxe som SKA in i sitt tempo. Många vändningar blev det men sen gick det bra o vi fick riktigt bra kontakt o hon verkade faktiskt koppla på hjärnan litesmiley. Eftersom jag inte vill ha skendräktighet har jag dragit ner på ranson, och hon jagar mat o får inte. alltså vill jag inte att hon ska leta käk på plan heller. BARA det jag ger! Några gånger fick hon väl mina tår på snoken innan hon bestämde sig för att nog hålla koll! Sen körde vi lite hoppövningar också, och störning med en tennisboll. Som JAG regerade över. Det var tillräcklig störning att inte få ta den. Men snyggt kröp hon ett par steg, fast på liggsmiley. Jag tror vi får köra lite olika helt enkelt. Vill jag köra på klubben får jag träna mycket basic som hon klarar. Och sen träna annat utan för mycket störning. Ett steg framåt o två tillbaks. Två steg fram o ett tillbaks. Vi har inte bråttom. Sen kom Buse o han o Maud körde som Bäzta o jag . Nu blev det riktigt kul för nu SÅG jag hur han vaknade till, och Sussi sa att Bäzta hade samma kontakt också när hon fattade att jag inte tänkte följa henne eller BE henne att se på migsmiley. På tisdag ska jag o Jojo till Annica igen o träna. Ska bli kul. I helgen har vi inte tränat nåt utan varit på föreläsning med Lars Fäldt på klubben. Intressant o trevligt o god mat. SKönt också att slippa laga den….Nä, inga kort nu, har inte hunnit tagit. Må Bäzt på er!