Oj, nu var det länge sen. Har hunnit med en del.

Spårningen går framåt, Jojo har lagt några spår, jag har köpt mjukost på tub, viltost. Mums sa Bäzta o det var nog den bästa motivationen hittillssmiley! Burkar med mjukosten som slut efter kortare sträckor, o kortare liggetider. Idag fick vi en ny prövning. Måste erkänna att jag är imponerad. Fortfarande ganska korta sträckor men liggetid på 1,5 timma ca. Efter första spåret så gick vi en bit åt sidan för att släppa på henne på andra. Då ser Tobbe folk. Skit i dem sa jag o titta de upp, de gick mitt i vårt spår. Flera stycken med hund o svampkorg. Bäzta satt lugnt vid min sida. När de passerar o byter några ord sitter hon kvar för att sen, när jag säger till, göra ett jättefint upptag. Fram till det att deras nya korsar vårt. Då nosar hon av deras, och byter YES! Snabb korrigering av mig och frågar var ”vårt” spår går. Hon vänder direkt o tar reda på vårt. Ska meddelas att det alltså var åtminstone 3+ rottis som korsat. Dock hade jag gjort ett blindspår där, för när jag lagt apporten o gått ett par steg ser jag toapapper som är lite brunt. Usch, vänder alltså. Det var precis innan den apporten som de korsat. Jag vill inte att hon tar skiten så jag stoppar henne. Hon får upp min vändning o fortsätter spåra men har alltså missat den apporten. Säger till Tobbe att ta upp den. Jag tänker inte lära henne att jag också kan….smileyHon spårar sen klockrent hela vägensmiley. Jag är jättenöjd. Kanonbra att man får chans att se sin störning så man har möjligheter att korrigera!! Tack snälla för att ni gick just då!

Lydnaden går framåt också. Vi tragglar på. Bäzta är duktig o följsam o vill, jag måste få ordning på hur jag belönar – bakåt åt sidan för att slippa trängning. Tänka till vid helt om. Kom fram till att jag nog ska börja göra helt om med höger fot först. Hon börjar kunna klara kontakt med längre sträckor nu om inte störningen är alltför stor. Sen håller jag på och prövar stackars Jojos tålamod när jag lär in ställande. Jojo har stort tålamodsmileyVi har också tränat tandvisning. Men börjar från grunden dvs att hon ska sitta still när nån kommer fram o pratar med mig o tar i hand. Utan att hoppa upp o pussa ihjäl dem Här fick Cilla o Linda offra sig, Tack! Det gick bra, hon knockade inte någon faktiskt!

Apporteringen går sisådär. Men det har jag tränat dåligt så det måste jag sätta fart på. Vi kom igång o lekte med metallapporten när hon plötsligt vänder så jag snubblar o ramlar över henne. DÅ gick hon igång o gurglade o skulle absolut ha tag i den där jävla prylensmiley. Så nu vet jag hur jag ska träna apportering….

I övrigt hemma har jag inte gjort så mycket med Peps. Tobbe har fixat med elen, o gasolen. Sen kommer snickare hit på måndag o ska hjälpa oss bygga om farstun som har murknat. I torsdags em o hela eftermiddagen/kvällen igår ägnades åt att tömma på ved. Idag har vi varit på tippen först o sen i skogen då och tränat. Nu har jag lite ont i kroppen eftersom jag nu på kvällsrundan fick lyfta med mig min galenpanna som tänkte jaga löv på värmdövägen ….Hon gick på 2 ben o jag fick mer eller mindre gå PÅ henne för att komma framåt. Sen gav hon upp. En kul grej, hon hittade en groda, men jag såg den faktiskt först o hann säga NEJ, varpå hon tog en STOR lov runt o blängde på den…hon försökte inte ens komma fram o ta densmiley. Nä, nu är det sovdags, god natt!