Japp. Då har vi övat. Vi har funderat på Bäztas spår. Hon gör det hon ska i spåret. Men lite tillsmiley. Jag menar, spåret är ju kvar tycks hon tänka, jag kan titta på detta också…Nu ska vi då korta in linan ändå mer, samt höja motivationen. Apporterna är inga problem tvärtom. Hon vindar in dem o ger sig INTE. Det vet jag eftersom jag vid ett par tillfällen lagt en apport men ångrat mig och tagit upp den igen. Hon nosar som sjutton o det är lögn att få henne att ge upp. Måste i stort sett lyfta henne med ett par steg fram för att få henne att gå vidare. I går la jag ut ett spår med väldigt korta sträckor mellan. Gick ca 50 m sen apport. Gick ett par steg åt sidan direkt för att sen göra nytt påsläpp så fortsatte jag så 4 apporter. Därefter la jag ett vanligt ängsspår en bit ifrån. Inte fullängd för så stort var det inte. Liggetid ca 50 min. Påsläppet gjorde jag så att jag la henne ner. Första var inget konstigt hon tog det bra. Tyckte jag var konstig som selade av efter apporten. Gick så fram för att vid nästa start sela på igen. Även det gick bra, med vinkel. När vi sen skulle uppför berget vart hon “stökig” o gruffig på nåt. La henne ner igen, men nu pysslade hon lite. Tog tag i henne o påminde henne om vad vi gjorde. Fortsatte jobba men efter den apporten blev hon störig o helt övertygad om att spökena i lördags nog skulle dyka upp, så här brukar vi aldrig göra o något rör sig vid vägen. Morr o skall o bara dumheter så jag selade av o gick iväg o tog slutet själv. Ner så till ängen o la ut linan. Hon hade taggat ner o var som vanligt o vi fick ett bra spår o extra apport. Jag hade uppenbart tappat en tennisboll när jag gick för den tog honsmiley. Märkte inte ens att den ramlat ur väskan. Idag la jag två korta spår. Ett på ca 50 meter med en burk köttbullebitar i slut. En apport efter knappt halva sträckan. Andra spåret lite längre med vänster vinkel. Första spåret skulle hon tjyva på så jag sa till henne o la henne igen. Då vred hon på sig o pysslade under tidensmiley vilket inte tolererades såklart. Omläggning med näsan i spårriktning o start på MITT kommando. Då gick det bra, hamnade något till vänster men jag hade problem redan när jag la det med att vinden snurrade. Hon höll på att käka upp burken ocksåsmiley. Sen till andra spåret o jag lovar att det var en liten tjej som INTE pysslade utan snällt väntade på att få ta spåret. Gick jättebra, hittade även här en tennisboll jag inte sett när jag la ut spåret men det fick hon inte kredit för för den var inte min. Tuffade på bra sen, efter apporten gjorde hon nytt bra upptag, sen vinkeln kollade hon av en snabb koll runt o fortsätter rätt.
Jag fick ont i ryggen igen så nån lydnad på klubben blev det inte, utan efter Cilla fotat Anns hundar o vi fikat åkte vi hem. Jag la mig på spikmattan o somnade sen. Ja, efter att jag tagit bort mattan efter 20 min. Sov till 21 o gick ut o tränade lydnad på “vår” äng. Denna var ikväll hemsökt av lilla bytet. Eller fler små byten. Vi hade störning som hette duga när vi kör linförighet mot 2 kaninersmiley . Jag ska inte påstå att hon hade fullt fokus först. Men nu körde jag inte konkurrens på så sätt att jag åt upp köttbullen om hon tittade bort. Kändes inte riktigt som att det funkat idatsmiley. Idag fick det bli den hårda vägen men efter att ha upplyst henne om vad det kostar att titta bort, gentemot vad hon får om hon kollar på mig så gick hon riktigt snyggt sensmiley. Och jag behövde inte vara dum på nåt sätt utan kort ¨åthutning o beröm när hon tittade upp för att kolla vad som hände…´Nu ska jag ta sista smoothiesen som väntar i kylen. Gjorde kanelsmoothie när jag vaknat o sparade lite till natten. Sov gott!