Å jag som skäller på Jojo att hon måste uppdatera sin blogg, men det var hon som lärde mig att “En gång i veckan minst”! Nå, nu har det gått lite längre tid, men det är fullt upp. Ska medge att det inte bara är hundträningar utan mycket jobb också. Det är med jobbet jag har nedräkning. Nu har jag färdigställt de portfolios som var mest akuta, dvs för de blivande förskoleklassbarnen. Våra äldsta. MEN vi börjar väl från 1/6

Tisdagen den 1/6 var det dags. På dagen blev jag fundersam. Mådde INTE bra. Och mina hjärnceller brukar vara ganska duktiga o veta att man inte ska springa med infektioner i kroppen, det är jag noga att berätta för folk som är förkylda. Men jag var inte förkyld, hade bara ont i halsen o lite svårt att prata. Feber? Nä, kollade med öronmätaren, inget. Jag är kärnfrisksmiley. Lovisa o jag möttes på centralen o tog t-banan till Frescati. Sen, tillsammans med några andra tusen, så tog vi oss bort till fållor och toaletter mm. Därefter uppvärmning.

Det är konstigt, kan känna mig hur trött som helst, men tvingar mig ut, sen går det liksom bara iväg. Här är det ju dessutom lite underhållning som gör det lättare. Däremot blir jag lika sur varje år för att folk har så jättedålig disciplinsmiley. Det är en sak att tro att man ska orka 5 km men kroknar efter 3 km. Men nu var det folk som promenerade över hela vägen, efter 200msmileysmileysmiley! Allvarligt, då har man VÄLDIGA problem med respekt. Och självinsikt kanske också. Ställ er i rätt startgrupp, ni som bara är ute efter matsäcken. Och gå så ni inte stör oss som faktiskt försöker springa!! NÅ; jag som mådde halvdåligt ställde mig i “jogga” och tog mig runt på 30 min vilket jag var nöjd med! Sen kunde jag inte sluta så när vi kom i mål så sprang jag till fållan för att hämta överdragskläder, och sen, tja, det man inte har i huvudet…. men därefter lite mat o sen begav vi oss hemåt. Vi var några som sprang från Duvnäs-Saltängen, men bara Lovisa o jag från Långsjön. Sen har jag försökt träna lite lydnad, vi går bort till ängen här vid hembygdsgården, och även lite på vardagspromenaderna. I måndags försökte vi köra lite på klubben. Men det var nån som tränade med pipdjur sen var det liksom kört….Men vi fick till ett par bra övningar i alla fall. Bäzta är ju fortfarande väldigt lekfull, så jag vill inte träna okopplad för drar hon o ska leka så blir det ju liksom vinst direkt! Men vi hade lite träning till efter att vi fikat på verandan. Då fick Bäzta ligga i bilen, för jag vill ha fokus på det jag tränar. Antingen tränar jag passivitet, och då får jag se till att jag kan fokusera på henne. Eller så vill jag vara social efter träningen o fika. Då får hon va i bilen. Fokus på henne när vi är ute. HOn är glad o pigg o ska leka med alla, men se det får hon inte för mig!Efter detta tog jag ut henne o hade lite inte-hälsa träning med hjälp av vår gamle ordförande som var på besök från Dalarna! Det gick strålande. Därefter hade vi ringträning. Bäzta har intressant springstil-skutt runt ringen! Men hantering kan hon, tandvisning inga problem. Men “att stå, det brukar vi inte göra, antingen sitter jag när matte står still, eller ska jag ligga. Stå o spana får jag INTE”. Nu skulle hon det, o det var SVÅRT! När vi var klara så gick vi runt rastslingan med Jojo o Leya.

På tisdagen den 8/6 var vi med jobbet o hjälpte bonden Bengt i Nyckelviken. Att han kom från småland vet jag, men nu frågade jag, för det lät liksom nära “hem”. Det var det. Han kom från Vimmerbysmiley. Efter att ha varit hos både hönsen, hästarna o fåren; Gissa om jag blev grundligt besiktad när jag kom hem!

Onsdag, igår, sålde jag min bil! Efter att ha tittat på buren bestämde hon sig för att hon ville köpa min bur istället för den hon tänkt köpa av, så nu är det sålt allting, o jag har betalat av resten av lånet idag, det är skönt! Nu ska jag låna Tobbes bil ett tag tills jag fått ihop större handpenning till det jag vill ha. Vi har behov av 2 bilar annars blir Tobbe låst när jag far iväg o tränar. Men alltså en något mindre bil än C5 även om det var optimal hundbil! Saknar den såklart redansmiley. Men det var ingen bra campingbil då mugghållarna för kaffekoppar var för småsmiley.

Idag har vi haft vår sommaravslutning på jobbet, barnen har uppträtt och varit jätteduktiga! Vi har också haft fika o vernissage. Barnen fick sina portfolio med avskedsbrev som jag satt o knepade ihop igår (till “mina”) och cd-skivorna med alla foton vi tagit på dem. Nu är det “sommarlov” med planerade aktiviteter o vi kan softa. Fina presenter har vi också fått, en del vackra o en del goda, både att äta o dricka!

Nu är jag trött, på lördag har vi träning för Annica igen. Må gott igelkott!