Då har vi varit hos Annica. Ett litet svart paket, utan röda snören utan med bruna tecken! Vi beskrev Bäzta, och när Leya fått träna Jojo och Annica

i att gå vänstersvängar o lite så, då fick jag order om att ta ut fröken och kissa av henne. När jag sen kom ut till plan fick jag order om att sätta in henne igen…Mer biler på Leya lägger jag in i träningsalbum senare i veckan!

Nu börjar en ny fas i vårt livsmiley. Jag brukar ta ut och sen sätta henne. Men då kan hon fortfarande spana. Nu fick jag direktiv att ta ut henne, DIREKT när framtassarna går i mark kommenderar jag Ligg! Och står gärna på kopplet för säkerhets skull. Hur många ggr jag måste säga spelar inte nån roll. Hon ska ligga. Det gick på första. NÄR hon sen stängt munnen, och är still fick jag sätta henne upp. Hon kopplade av efter en stund. Nu är hon lugn. Inte än sa jag som ”kände” att hon inte var klar. Efter bara en kort stund var den sista luften ur och jag satte henne. Kommenderade ”här” och gick ut på plan. La henne igen. Efter en stund så kom tom en gäspning. Det är positivt. Det tog ca 10 minuter. Jag var fundersam på om hon var stressad eftersom hon även biter inredningen rätt bra. Fick lite råd o provade. Sen frågade Annica om hon fick låna henne en stund. När hon provat lite sa hon att nej, hon är inte stressad utan bara som vi tidigare konstaterat; en väldigt social, levnadsglad o yster tik, som dessutom är i riktig slyngelålder! Men hon tillade att hon också nu förstår varför jag vill ha ögonkontakt med henne! Vi körde lite kontaktövningar och fick en specialvariant av belöning…godis i HÖGER ficka. Belöna med höger hand. Först upp med armen i egen hakhöjd, sen ner till henne så hon får den i höjd med min axel. Sen var det Jojos tur igen. Gå gärna in o läs i hennes blogg sen, hon ska få korten jag tagit. Därefter Bäzta. Och nu gick det MYCKET bättre. Ut LIGG! Inget hässjande alls. Glömde. Vi fick rådet att också lägga upp halsbandet bakom öronen och hon ska gå bakom mig upp i rastskogen. Återigen, hon ska inte ha all koll först. JAG har den..det gick bra ut till plan. Jag frågade om de kände igen hunden, Nä, sa Annica, vilken bil tog du henne ifrån? Jag sa att hon nog undrade vad denna matte kom ifrån också…Det gick mycket bättre nu. Vi fick till några bra positioner och vänster samt högersvängar. Det märktes att Bäzta var JÄTTEtrött för vid en högersväng så satte hon sig jättefint…fast inte helt rätt. Hon glömde vända sig och på mitt fot-sitt så hörde hon bara sitt och satte sig i mina knäveck! Hur som vi fick mycket att tänka på o Tobbe har fått förhållningsorder. När jag kom hem nu hade han slipat köksmöblerna. Och målat. Nu ska vi imorgon ta ner ”sovhagen” till köket så hon får sova där o kanske, tillsammans med inpaketeringen få ro o sluta tugga. När vi sen kom hem fick hon ligga i hagen en stund för att vila, och när vi skulle ut la jag henne vid grinden. Då gick det åt 3 ligg. För så brukar vi ju inte göra här hemma. Då brukar jag sitta innan jag får gå ut. Jaja sa Bäzta o när jag sen släppte ut och sa ligg så tyckte hon väl att det var lika så bra att göra det. Det var förvisso inga störningar, men livet i sig har varit störning nog innan så nog hjälper det! Bilderna hamnar lite i oordning, ska lägga in med bildtexter i träningsalbum senare i veckan. Men Ligg kortet ska vara först! Ska även säga bara Ligg. Stanna behövs inte. Ligg är Ligg!