Ja då är helgen slut igen. Bäzta termiten har nu fått marinerade köksmöbler, med Tabasco, sen jag hittade delar av köksstolen i småflis…Tobbe tyckte visst det var värt en tidningsnotis

Fråga mig inte vad han får allt ifrånsmiley. I fredags var vi ute i Myttinge och rekade inför funktionskontrollen på lördagen. Bäzta var hur nöjd som helst. Ut i skogen (tja, hon tycker klart vi kunde gått dem ynka milen ut) o fick träffa Exi! Lattjade en stund och fick sen ha tråkträning att inte hälsa på folk. Sen gick Tobbe o jag med Bäzta o kollade var Tobbe skulle gå sina. Hon fick springa lös och det är så skönt! Gud vad jag önskar jag hade närmare till såna ställen! Nå, sen åkte vi till stugan för gmg men då fick hon faktiskt vara kvar i bilen. På lördag morgon åkte vi så ut till Myttinge igen, jag hade kökstjänst och kunde ha Bäzta i stugan, men inte när jag hade gänget inne. Ja för MIN skull för fridens lunchraster så fick hon vara i bilen då. Men när vi var själva hade vi lite träning i hur man egentligen gör när man går in i ett främmande hussmiley. Idag har inte Bäzta tid att äta, började fundera på löp, men hon får knipa, det är MH den 8/5. Men jag tror alltså att hon inte hade tid, det var för mycket annat. Idag har hon ätit som vanligt igen. Idag ja, då har vi haft fullt kör!Imorse var vi ute i Velam för att jag ville reka om det gick att springa i spåren. En ettrig självspricka har jag fått, så Tobbe fick ha vilda fröken. Han bestämde sig för att ha passivitetsträning med kaffe vid bänkarna

Visst är dessa träningar urkul….smiley men ack så nödvändiga. Hem o käka lunch, o fixa lite för att senare åka in till stan för att möta Ann och hämta lite ME produkter. Gick ner till Norr Mälarstrand och höll på att åka i vattnet, det simmade nämligen en gräsand förbi. Nu hade jag plåstrat om min dåligt belägna självspricka så det var min tur att ha miljöträning. Dvs Ett steg fram. Still. Ett till. Still. Om vi hade tur kunde vi ta 3 steg i tagetsmiley för det är SÅ mycket spännande sakersmiley. Men ibland kan man faktiskt inte undersöka allt närmare, det är också en sak att lära sig.

Hm, får dela matkulorna i mindre bitar, snart slut!

Men detta måste, och fick undersökas, små små vågskvalp.

Väl hemma igen har vi käkat middag och pysslat lite till. Jag har skolat om lite fler av tomaterna och sen sa Tobbe att klockan var kvart i 8. Svidade om till löparkläder och tog ut Bäzta till Velam igen för hennes första joggingtur. Vi sprang såklart med sele och baggenbälte. Det gick faktiskt bättre än väntat! Självklart var det mycket studs o hopp innan hon fattade att hon skulle springa. Vi hade en farbror efter oss som hon ville kolla närmare på, men jag sa att han fick vara där så oki, då sprang vi vidare. Hela varvet runt med en snabb-bajspaus. Tog en pinne o petade in så inte farbrorn bakom skulle gå i det, o sen sprang vi iväg igen. 2,5 km joggade vi alltså runt utan att gå, bara nån kortare kisspaus för henne också, hon var jätteduktig tycker jag. Jag sa till henne sen att det är helt ok att vara lite trött första gången man sprungit så “organiserat” men hon har inte lärt sig riktigt det än…Jag stretchade henne efteråt och det var inga protester alls. Jag trodde hon skulle tro att jag ville leka men hon stod så snällt så. Det var väl skönt tyckte hon nog ocksåsmiley. Hemma igen efter att ha varvat ner duschade jag och sen fick hon resten av sin middag innan Tobbe tog in henne i badkaret. Nu har hon sprungit sig varm och ligger i sin nytvättade bädd. Det var alles för denna gång. Må så gott!