Först får man åka till klubben nån gång i veckan, sen dröjer det Lääääänge sen idag två ggr samma dagsmiley. Hade lovat vara störning till Jojos projekthund. På dagen efter jobbet åkte jag ner för att träna med Sussi och Ixa. Hundarna har inte sett varandra innan, och Ixa har inte träffat mig, och Bäzta inte sett Sussi. Vi tränade passivitet med störning först. Dvs Sussi och jag pratade och hundarna skulle finna sig i det. Det gick rätt bra! Sen tränade vi lite småövningar. Det gick ok. De var lite nyfikna på varandra. Sen kopplade vi loss och sa varsågod. Det gick bra, de hade skitkul. Nyttigt för de att få träffa o leka med andra hundraser, lära sig deras signaler mm. Sen skulle vi prova inkallning, under leken. Sussi vannsmiley. Lilla B tyckte att jag kunde gå till bilen själv så kunde hon leka med sin nya kompis så längesmiley. Ville nämligen kolla hur hon reagerade med tanke på att hon aldrig sett de tidigare. Vi bytte metod. Gick ner och körde lite mer auktoritärt. Usch sa lilla Bäztissmileysmiley och så småningom så funkade det riktigt ok. Fast hon var tokfrustrerad. Vi pendlade lite mellan lydnad och lek och snackade lite allmänt. Ska fortsätta träna lite mer på eftermiddagarna också, det är skönt när man kommer ut. Och att hundarna träffar andra trygga sociala. Sen att lära sig att lydnad är lydnad och lek är lek och vem som bestämmer vad som gäller. Hette det Auktoritet..smiley. Ixa hjälpte mig på väg upp då vi tänkte gå fint, genom att säga till ett Woff! när B försökte leka. “Lyssna på din mamma nu”, Tack Ixa! Hem sen, passera Gunillas jobb o låna en bok till jobbet. Hem och äta, eller ge B mat och börja laga till oss för att överlåta resten till Tobbe då klockan närmade sig 18 och vi skulle ner till klubben och störa. Mowgli var jätteduktig, och sen gick vi in i klubbstugan. Bäzta var övertrött. Fick springa o upptäcka stugan och vi fikade lite. Sen skulle Jojo köra lite ringträning med Bäzta inför sommarutställningen i Södertälje. När vi kom hem nyss ville inte B kliva ur bilen först. Kissade en skvätt o sen in. Sjönk ihop som en blöt fläck på ullmattan. Följde med mig till datorn här och snusar nu gott bakom datorstolen. Jobbigt att gå övertid, men hon fick ju ob tillägg i form av köttbullar där och sen en bit torkat kött. Och jag ska nog också krypa i säng, men vill se NCIS som jag missade ikväll, det är väl fortsättning på gårdagen. Se om jag ska stoppa i mig lite middag också. Må gott!