Idag skulle Asta fyllt nio år. Kära fantastiska Astasmiley. Hennes härliga leende när det kom folk hon gillade. Första gången vi såg det var när vi hämtade nere på hunddagis. Oh, vad hjärtat smälter. Hennes totalt ständiga baktanke när det gällde ätbara saker. Glömmer aldrig när hon försökte sno en purjolök ur en matkasse för folk som vi mötte. Hon med barnvagnen, han med matkassar. I sista sekund såg jag vad Asta tänkte göra och hann säga till henne. Eller när vi var och spårade vid kyrkan i Älta och hon fick världens mest fantastiska apport. Några blåbärsplockare hade satt sin fikakorg mitt i hennes spårsmiley. När vi tävlade rottis SM och jag trodde hon bytt till viltspår. Jättelång tid, herrans drag o inte en apport på flera minuter. Sen såg hon ut att spy. Då hade plockat med sig apporterna i munnen, hade inte tid att stanna. Jag hade 2 tidigare, sen spydde hon och sen var slutet. Vi hade -1 med oss in i mål och alltså en 9:asmiley Nå, länken till minnesalbumet ligger Här

Bäztis, husse o jag har idag varit o gått i skuruparken och fikat. Tobbe tog kort, lägger in dem senare. Det är så skönt att kunna ha henne okopplad någonstans. Vi fikade lite o tränade lite lydnad på isen. Egentligen var huvudträningen fokus och koncentration. Det är skitsvårt säger Bäzta, för det är ju så mycket spännande i världensmiley, Så när vi är ute på nya platser så är det enkla övningar som hon kan. Vi har börjat lägga in svängar o det funkar. Bara vänster hittills. När vi skulle gå vidare sen var det en sån där äcklig snöhög igensmiley. Den var riktigt vidrig, och Bäzta hörde att några pratade i en stuga så hon låtsades att den där snöhögen inte fanns och koncentrerade(smiley) sig helt på dem däruppe istället. Ska bli spännande på MH sen. Tror inte hon kommer gå fram till dem där vandrande snögubbarna utan mig, så rädd som hon är för de som står still….

Efter vår sväng ute så sov hon gott. Tobbe o jag åkte ner till Velamsund och åkte 2 varv, Det är minst 3 km ett varv tror Tobbe så vi har alltså åkt 6 km idag. Skönt var det fast mitt vallateam (läs Tobbe) hade misslyckats, för mycket fästvalla, det var skittrögt! När vi kom hem igen var det dags för Bäzta att få gå på prommis så jag har fått rätt mycket frisk luftsmiley skönt. Nu har vi duschat, käkat vitlökshamburgare, klyftpotatis o palsternackor, samt tzatsiki. Jag känner mig faktiskt rätt mör.

Jojo, de har plogat en parkering åt dig i Velam nu….smiley, du hade ju redan valt ut den!