Japp. Nu har jag skrivit en träningsdagbok och planering. Till att börja med har lilla fröken börjat nonchalera igen. Men hon har helt enkelt inte tid att lyssna. Ullis, var sitter neutralen? Jag har ju full kraft framåt och bakåt och helt off i soffan o bädden. Men friläget?? Var i hela friden sitter det?

Det som jag skrivit som planering att vi skulle träna var stadga/koncentration/passivitet. Jag frågade Jojo om hon ville ha störning när de tränade men hon sa nej tacksmiley så där rök passiviteten. Eller tja, hon fick vara passiv i bilen.

Igår hade jag tagit det kortare kopplet till garageträningen. Det var dumt. Stenhårt och ogreppbart. Bäzta gick förhållandevis bra när hon kom ihåg att jag var där ocksåsmiley. Men det som gäller, och alla i gruppen vet om är att hon inte ska ha kontakt med någon! Alla vänder ryggen och är urtråkiga. Då kan hon ha tid med mig en stund….Sen ropade någon i högtalarna att man inte ska ha värdesaker lämnade i bilarna. Bäzta hajjade till och jag bara väntade på att hon skulle skälla ut detta utrop, men det kom inget. Nå, efter lite inpaketering av energin fick vi till några positionsövningar, några inkallningar också. Den största träningen för Bäzta just nu är dock att vistas bland folk hon känner igen utan att dem engagerar sig. DET är jobbigt för Bäzta som älskar hela världensmileysmiley. Vi provade även apporteringen. Bäzta har ju frivilligt tidigare hämtat både Leyas tungapport och metallen. Plötsligt var Jojos stora apport i trä äcklig. Nå, det är bara att köra vidare med Astas stora. Den har ju varit med en del och har diverse tugg i sig. Har inte velat köra den för att Bäzta kanske tuggar mer när det är påbörjat redan. Men det får vi strunta i. Vi fick även lite råd om första övning till framförgående. Börja om för att få ner tempo. Tack Cilla o Jojo för hjälp! När det gäller klicker, godis, leksak så skulle jag vilja ha fler händer!Jag har så jäkla svårt att få ordning på allt detta!

Leya fick träna lite inkallningar, Jojo lite stegövningarsmiley. Kan ju inte köra riktigt som man brukar eftersom det är hårt underlag och lite oljigt på sina ställen. Men en liten tröst till mig som jag tar mig friheten att kännasmiley är att även vuxna hundar ibland är lite okoncentrerade…

Sansa fick träna också. De kör lite fjärr men fick också backa bandet för att få till teknikförbättring i läggandet. De har kommit längre i apporteringen. Jag får skämmas, för Bäzta och jag har varit lite lata i vinter. Vi har helt enkelt gjort annatsmiley.

Meja fick också träna. Hon fick visa lite teknik i läggande, fjärr samt preparatsök. Vi fick tömma fickor på godis och stoppa dit varsin tepåse istället. Konstigt idag. Hade hon inte letat på folk förut? Nu kommer tullen ringa Cilla, tesmugglare kan stoppas, skattesmitning??

På väg hem stannade vi vid Nacka djurklinik och vägde in henne, 30.2 kilo tung har hon blivit.

Idag har vi tränat;
Positioner igen. Fler steg och vänstersväng. Det gick bättre än jag trodde, jag är förvånadsmileysmiley. Bäzta har också kommit att bli mer intresserad av hundar vi möter. Nu är det inklickning som gäller. Tanten som släpper sina yorkshireterrriers istället för att kalla in dem, men gärna “tränar” dem hon möter, kopplade faktiskt sina idag när hon såg oss. Jag tror inte det var Bäzta hon var rädd försmiley. Vi har börjat med läggande under gång. Det är konstigt säger Bäzta. När vi tränar platsliggning, som vi också gjorde idag, så sitter hon ju först. Och det tycker hon att hon ska göra även under gång. Men men, man kan ju inte förstå allt direkt. Hon är annars väldigt lättlärd tycker jag. Jag måste fundera mer på hur jag vill-innan, för hon drar egna slutsatser fort. När vi tränade platsliggningen så gick jag inte långt, för vi tränade precis vid vägen på trottoraren för störningens skull. Det gick bra, hon låg, men jag märker att hon inte är säker, därför tog jag bara ett steg eller två, i kopplets längd. Inne i köket sen tränade vi lite grunder för framförgåendet. Cilla det gick jättebra. Vi körde med leksak som hon gillar. Hon stod still och tittade alla tre ggr utan att ta ett steg!

Jojo, vi tränade travtränging också. Jag har lagt in ordet “trav” när hon springer rätt!

Nu talar Bäzta om för husse att han ska ta kvällspromenad. Hon är duktig och vet vad som gäller. När jag går så är det promenad med lek och träning. När Tobbe går är det marschersmiley, med hans långa ben så kommer dem nämligen betydligt längre på samma tid som Bäzta och jag gör!Tjingeling!