Tror det är dags att ringa Montanaklinikensmiley. Började dagen med liten promenad o sen fick Bäztis frukost, o vi med. Tobbe hade varit “duktig” och städat bort mina skor, så innan jag hittade dem i en kartong i källarnsmiley. Varför inte städa bort sina egna som tar dubbelt så stor plats? SUR! Nå, ett par minuter över 9 landade vi på Boo rackethall, o spelade badminton med Jojo-Patrick, Cilla o Peter. Hörde att Peter satt Patrick på plats lite vilket behövs då han var lite kaxig o stursk förra veckansmiley. HÖrde dock rykten att även Peter varit lite stursk men där hämnades Patrick med en boll som höll på att ta illa, vilken tur för Cílla att det inte var tennissmiley! Väl hemma igen tog jag en dusch o sen ut med Bäzta. Efter det hade Tobbe plockat ner allt, jag försäkrade mig om att han även lagt ner mina pjäxor. Ner till Velamsund o ha teknikträning i längd. Det gick riktigt bra i början. Ramlade så fort jag skulle ta mig ut TILL träningensmiley. När vi sen kom på plats gick det riktigt bra faktiskt. Första övningen var att arbeta med armarna. Vi fick ställa stavarna och ta oss runt genom att förflytta oss utan stavar. Vi skulle pendla och låtsas att vi hade ett rep framför oss som vi skulle dra i för att få fart. Tobbe vart riktigt impad o jag tyckte för första gången det var kul att åka utan stavar. Det var minst 600 meter runt sa Tobbe. Nå, efter den första skulle vi sen ta oss fram genom att pendla med armarna, men nu har vi inget rep att ta tag i utan har hantlar i händerna. Ett varv till. Sen skulle vi använda benen genom att flytta höften upp. Det gick ok. Det jobbiga var att eftersom jag inte riktigt vant mig vid längd så är det ju omöjligt att svänga. Så i backen (lutningen) hade jag fullt sjå med att tänka på hur jag belastar rätt ben o lyfter det andra för att hålla mig i spåren. Då tappar jag fart så jag får ju kämpa som en gnusmiley. Nån kille kom o körde om o jag kunde inte låta bli att anklaga honom för fusk, han hade ju stavar! Han vände sig o log snällt överseende, förstod att jag skämtade med honom som tur var, lite söt var han så då gick slutet på varvet riktigt brasmiley. Sen kom sista benövningen. Vi skulle få fram även foten och fick då öva ett varv på att låtsas putta en boll framför skidorna. Hur många varv är vi uppe i nu? Pust! Så var det armarnas tur. Nu ska vi lära oss att staka. Då fick vi ha stavarna. Här var övningen att vika oss som fällknivar och sen upp. Här ville nu inte min rygg längre, men envis som jag är….Ett varv till. Sen skulle vi öva med att ha halva övningar. Första övningen ska egentligen inte kännas i rygg utan mage. Om man är normalt skapt vill säga. Nästa då skulle kännas i triceps. Tja, det gick bättre. Men aj, jag fuskade o växlade mellan övningarna. Sen gick de inte på det som tydligen kallades tredje tekniken i klassisk, och då var jag inte mycket mer än en blöt fläck i universumsmiley. Inte lika kaxig längre, mer som Stig-Helmersmiley. Hade sista varven försökt få kontakt med Tobbe för att kunna åka hem o TITTA på skidor istället, skyttet började ju 15. Men han hade inte tid. Fick till slut kontakt o tog med bilnyckeln och åkte över ängarna. Det var tungt. Det var inte riktigt vallat från början, satt mycket fast. När jag sen stått still pga ryggen hade ju vallan frusit fast. Nå, tog mig tillbaka med några ofrivilliga vilopauser på vägensmiley. När jag till slut kom till sista backen inser jag nåt förskräckligt, jag åker åt ett håll i spåret. Nerför en backe som uppifrån är skitäcklig o nerifrån ser du inte att det lutar. MEN i denna start, när jag börjar få fart. Kommer nån j-a idiot från andra hållet o saxar uppsmileysmiley. Kan ju bara gå på ett sätt o jag frågar VARFÖR åker du åt Fel håll, inte argt utan mer förtvivlatsmileysmiley. Hon hjälpte mig upp som tur var sen stapplade jag ner o eftersom spåret svänger tvärt o jag är skitslut så satte jag mig sonika på rumpan o använde den bromsensmiley. När jag ska ta av mig skidorna går det inte. Efter en stund får jag av dem o börjar gå till bilen. Där står Tobbe o väntar o har satt ihop sina. Frågar han ens hur det gått? Han vart på Minus så det skriker om det. Varför inte ta samma sväng när man vet att den man åker med inte är så van? Vem är egentligen mest i behov av teknikträning? Jaja, det var väl nån av tikarna i spåret som löpte, skulle kanske åkt med den söte som körde om mig iställetsmiley. Ska slänga nog sälja detta elände och fortsätta med långfärdsskridskorna istället för skidor, där finns inga backar!!!

När jag kom hem fick jag inte se svenska herrarna ta pallplats. Idag åkte inte ens Björndalen på topp. Däremot gudskelov har vi ju svenska damerna o Helena Jonsson i synnerhetsmileysmileysmileysmileysmiley GULD! Hon är superduktig skytt o hon åker väl kanske snäppet bättre skidor än jag hahahahaha!!! Ikväll strejkar jag, har skitont i både nacke huvud o rygg men jag kommer igen. Är jag inte bättre i veckan blir det att ringa Arvid för lite frivillig tortyr, det gör gott! Godnatt!