Idag har det varit, för stockholm, kallt. -13 grader imorse. Bäzta o jag kom inte så långt. Sessan var kall om tassarnasmiley! Blev en kortis o sen lite längre morgonmys innan jag skulle till jobbet. Väl på jobbet skulle vi ut med de få barn vi hade. På med ordentliga kläder som deras föräldrar gudskelov hade med idagsmiley! Efter en ca 40 min står en kille lite håglös, har tröttnat på pulkåkningen. Jag kikar på honom lite närmare, hans kinder. Hm, antydan till vit prick i de annars rosiga kinder. Du kan gå in, sa jag och fler fick följa med. Det är ju så att jag har rånarluva, och pälsmössa. Barnen hade bra kläder men inte lika bra som jagsmiley. Rånarluvorna är superba, för de skyddar även nacke o mycket av ansiktet. Sen kan jag tänka att många säkert tvättar av barnen i ansiktet efter frukost för de vill såklart skicka barnen representativa. Bästa vore om de bara med ett hushållspapper fuktat med olja torkade av matresterna. Jag vet åtminstone ett av barnen som mycket myndigt kommer stoppa ev tvätt hemma, för det har fröken sagtsmiley att man inte ska! Köksan kom ut o hejdade mig. Eva, du har ju hund. De sa på radion att man inte ska gå långpromenader med sin hund i denna kyla, de ska bara ut o kissa! Jag lugnade henne med att Bäzta sluppit långpromenad i morse, men sa lite fint att det nog skiljer sig lite på hund o hund…Men Bäztis ville inte gå med Tobbe heller. De kom till förskolan bakom oss sen sa prinsessan att det är kalltsmiley.

Nu har vi myst ikväll o jag tog på mig för promenad. Hm. nu är det kallare-17. Äsch, behöver inte ta broddar o godisar vi lär inte möta nån o sannolikheten att få gå långis är ju inte stor så vi knallade iväg. Väl ute tittade Bäzta o började gå mot det som är vår “vanliga” kvällsprommis, brukar ta mellan 40-60 min beroende på lek o nospauser. Nu hade jag ju ingen leksak, skulle ju inte gå lång. Nå, den promenaden är bra, för det finns fler ställen att bryta av o komma hem på. Tjojo sa Bäztis. Jag e faktiskt en brukshund mattesmiley klart jag klarar av det här, pinsam du e! Syrran har ju så här kallt hela tiden säger du ju, skulle hon inte få gå långprommisar på ena halvåret? Ynk! Vi kom iväg på hela promenaden men ca 200 m kvar hem så kom hon på att hon kanske hade lite prinsessblod i sig i alla fallsmiley. Värmde tassarna kort i mina händer så gick sista svängen bra. MEN vi mötte en schäfer på vägen o normalt sett så funkar lilla B väldigt bra så henne var jag inte orolig för. Men vi har lite olika varianter av schäfrar o jag var osäker på vem det var vi mötte så jag vek av o gick genom grönsakslandet för att jag inte hade fäste ordentligt. Det var djupsnö o hon fastnadesmileysmiley kravlade sig fram igen o skakade sig. Det var då hon kom på att hon nog var prinsessa också. Men sen som sagt bra. Det var faktiskt mycket skönare nu ikväll, inte så fuktigt. Men Marie en fråga till dig i norr. Jag gillar ju kylan, men enda problemet är bra vantar som håller värmen, men ändå att man kan plocka upp godis o så och att de har bra grepp? För även om B är oerhört snäll, o inte dominant utan lägger sig hellre för andra, så är hon ju busig o kan liksom skutta till åt nåt håll. Då måste jag ju liksom ha grepp o inte glida. Jag har ett par handskar som håller värmen, men de är så otympliga.

Nu fick stackars Tobbe jobb igen. Har jouren sen nyårsdagen. De innan honom 2 veckor tillbaka har inte haft någon uttryckning. Tobbe har sen i fredags haft 3! Hoppas han slipper åka så långt. Det värsta tycker jag ( o hansmiley) är strängnässkogarna. Långt att åka ensligt om man fastnar, inte så många som passerar om det skulle hända något. HU! Nä han skulle bara bistå en kollega att komma in på en anläggning i Södertälje. Skönt, hoppas det inte blir mer. Kan ju bli köldlarm på anläggningarna. Nå, må gott alla i vinterkylan, imorgon ska jag åka långfärdsskridskor! God natt!