Ja då gör jag ett nytt försök!

Julen förflöt alltså väl. Jag jobbade tisdag o onsdagen. VI hade två barn o tillräckligt med personal. Då brukar man på normala ställen bjussa varann o gå tidigare utan att behöva skriva upp som komp. Men nu har vi en husansvarig som är väldigt petig med andras tider. Det är hon som sköter inrapporteringarna o även om man skickar varann så törs ingen gå eftersom hon sitter på sitt kontorsmiley grejen är att jag lovar att hon inte skriver upp sina egna tider när hon går. Jag blev hemskickad 15.20 på onsdagen skulle slutat 15.30 eftersom jag inte tagit rast. ska man vara glad för det ellersmiley. Ja ja, när man är så petig med andra så är man nog rätt ensam, inte konstigt att hon lever själv. Livet är ju liksom att ta o gesmiley. Det roliga är ju att vår chef vill att vi ska vara generösare med tider o inte så millimeterrättvisa, men si då lyssnar inte denna människa. Dålig mottagning? Eller just det. “Jag går tidigare utan att skriva upp-det är ju ingen annan som ser”! Som sagt undrar hur kul det är att vara sån….

På Nyårsafton kom gänget! Jojo ringde försynt. -“Hej, vi är här utanför nu, får vi komma in”?. Nu är jag inte så sträng på minutrarna, men hon trodde att hon skulle bli senare från stallet. Jag bedyrade att vi var färdigduschade o påklädda o bara att kliva insmiley. Leya har ju gått i Astas skola. Detta innebär att slynglar får en/fler kraftiga verbala upplysningar om vem som bestämmer. Men med en sån attityd hade hennes matte bestämt att hon kunde vara i vardagsrummet! Bäzta försökte dock att uppvigla henne genom kompostgallret o meddelade att hon nog gjort sig förtjänt o klarar av fler tillsägelser om hon bara fick vara med Leya…Nä, hon blev flyttad från kravallstaketet o fick hålla sig på mattan!

Varför blir bilderna på tvären? Jag provade rotera. Den ligger rätt i datorn, har kollat. Här hamnar den på tvärssmiley. Nå, sen kom Cilla, Peter o Meja. Vi hade en trevlig afton. Vi tvåbeningar spelar kort, “tanterna” Leya o Meja är i vardagsrummet. Meja var med oss i köket en stund när Leya o Bäzta var ute o gick prommis. Meja hade gjort nåt o var lite halt så hon fick bara rastningar.Sen var hon med oss i köket ett tag o satt i knäet på Tobbe

Detta o lite till fick Bäzta att känna sig lite utanför så hon skällde lite på Meja, o fick tillrättavisning, om än betydligt mildare än Leyassmiley Det vart bara ett litet kraftigare WOFF o sen direkt återgång till tidigare aktivitet. Dvs hjälpa mig att fixa fram fikatsmiley. När det var klart var Cilla så sjysst mot Meja att hon fick utgå ur köket igensmiley. Hon som tänkte hjälpa till med själva fikat också. Icke! Sen vart det kortspel för hela slanten. Jag låg väldigt bra till vilket förvånade alla tills jag räknade ett svart kort som 20. Det skulle visst vara 50. Bara det att jag inte fått svart kort på slutet så jag visste inte, vilket ingen trodde på! Sen vart jag beskylld för att gömma korten i bh;n också. Taskiga polare eller hursmiley. Sen närmade sig kl 00.00 och vi öppnade skumpa, gav hundarna märgben o sen tittade vi lite på fyrverkerierna. När Leya o Bäzta varit ute med Jojo o Tobbe hade det smällt lite, men ingen av dem brydde sig. Annars kan ibland Bäzta här hemma, skälla till på dem när de smäller utanför. Mer vaktskall alltså. Efter detta återgick vi till UNO!Jag kände att jag inte kan vinna över gästerna, vilket Tobbe o Patrik hjälpte mig med genom att ge mig +/stopp/vändkort hela tiden o ÄNDÅ var jag inte först till 500. YES!Nu kommer jag inte ihåg placeringarna det är ju oviktigt i sig, hoppas inte Tobbe spöade dem, då hade jag ju kunnat gjort det självsmiley! Strax efter tre-halv fyra bröt gästerna upp, och runt fyra gick vi o la oss. Bäzta sov sen till närmare halv 10. Sen kissning o Några matkulor medan maten svällde lite. Vid 10 hoppade hon upp o gosade i sängen när vi släppt upp henne, för att göra 2 dubbelsnurrar och hoppa ner. Vilket betyder, nu vill jag ha resten av mitt käk. Tobbe o jag var också hungriga så FRUKOST! Sen försvann Bäzta ur köketsmiley gick o tittade i hallen där vi ställt korgen medan vi skurade. Hon SOV!! Tittade upp när kameran tog kortet o snusade sen lugnt igensmiley

Gjorde så till runt 13 tiden då vi bestämt oss för att ta en gemensam promenad. Tobbe tog B så jag fick ta min kamera o fotografera lite. När vi klätt oss färdigt, m a s a d e hon sig ur sängen o sträckte sig, ruskade sig o sa att, oki, följer väl med er då! Efter prommis fikade vi o hon fick ett märgben till. åt det och hoppade upp till mig i soffan sen o….somnade!! Vid 23 snåret tror jag det var tänkte jag att vi måste ut en prommis innan sängdags. Hon vägrade gå utsmiley jag hoppade i ett par skor o tog med ett par matkulor. Ut nerför trappan, kissade o sprang in igen. Upp i sängen o somnadesmiley. Sov till 9 idag. Tobbe har jour o fick åka på jobb, Bäzta o jag tog prommis, piggare idag men inte som vanligt. Sen stack jag ut o sprang ca 2 km, sprang förbi Sonjas o köpte en Lotto. Inga miljoner tyvärr, ingen har ringt på mobilen från svenska spel. Synd. När jag skulle ta fram torkat kött till Bäzta hittade jag två stora ben på golvet. Varför ligger inte allt på samma ställe! Benen ligger vid brickorna, för att sitta fast med brickstället (i påse såklart) så jag trodde att jag bara hade ett litet kvar. Stackars Leya fick bara ett litet pytteben för att saker inte är där de ska varasmiley.

Jag har fixat med hemsidan, den får nog förbli gul åtminstone närmaste tiden. Det finns nu bilder från nyår och vår vinterpromenad. Länken till Astas minnesalbum får ligga kvar så klart. Ska justera välkomsttexten på första sidan sen. Nu ska jag ut med Bäztis. Sen en lyckönskning till vargarna. Stackars art. Flera skjutgalna jägare kan inte ens döda dem ordentligt utan skadeskjuter demsmiley och överskrider kvoten också. När blir det licensjakt på skjutglada jägare? Vi människor är ju faktiskt det i särklass farligaste rovdjuret! När inbet till SKK kommer i år ska jag inte betala. Jag ska återuppta mitt medlemsskap i Svenska Rovdjursföreningen istället. Känns som bättre använda pengarsmileyGodnatt o God fortsättning allihop!