Jag hade gjort ett LÅÅNGT inlägg, med massa kort också, men sen kom helt kryptisk text och när jag klickade bakåt försvann alltsmiley!Nå, skulle kunna skrivit som kategori just imorgon smileymen den fanns inte! Nå det tråkiga senare.

Jag har alltså retats med Tobbe i senaste inlägget, tycker fortfarande vi haft fanstastiskt väder men tjoar inte så mycket om det nusmiley. Här är en bild på vårt altanbord!

Den 23 hämtade vi mamma i stan, hann även träffa Alexandra o Jacob, syskonbarnen o byta julklappar med dem. De skulle fira jul med sin pappa i år. Väl hemma fixades det med revben, mamma gör så goda o hade lovat hjälpa mig med dessa, annars var allt i stort sett klart. Jansson hade jag gjort på morgonen, köttbullarna var ju klara o frysta sen förra veckan. Sillen inlagd. Det var förutom revbenen julskinkan och gröten som skulle göras. O dammas o fixas. Tobbe med sina långa ben sprang runt prommis med Bäzta medan mamma o jag gjorde annat o städade. Sen pyntade vi, givetvis till tonerna av Knalle Juls vals, av Evert Taube. Ingen jul utan den!! Efter detta skulle vi titta på hästarna. Vi hade lagt ihop till en Harry, stor! Mamma var rätt ledsen för att vi inte vann när vi var så nära, jag är rätt vansmiley. Tobbe hade tagit in granen. Vad ni än gör, köper ni ny julgransfot så släng inte gamla. Jag hade överraskat Tobbe (o mig själv!) med att INTE köpa den största jag kunde hitta! Men denna mindre var ju så tät. Nu fick vi hämta vår gamla plastfot. Alltså får det bli större nästa årsmiley igen!

Efter att ha fixat allt så var det dags för Bäzta o mig att gå nattis! Det är SÅ skönt att gå sena prommisar! Tyst, kallt o lugnt! Nu får jag lägga av med det eftersom jag ska jobba imorgon. På julafton var det frukost, prommis o sen fixa med julmiddagen till Janne, Tobbes pappa, kom. Bäzta har också fått julklappar. Ett ben, en biabädd, torkat kött, fler råhudsben och en krokodil, som fortfarande är hel!

Efter julmiddagen var det kaffe o Karl Bertil Jonssons jul. Detta hade mamma aldrig settsmiley!Trodde hon skämtade. Men när ni var små såg vi aldrig det tyckte hon, nej, vi har ju sett det hos farmor o farfar först, sen hos pappa. Nå, hon tyckte det var kanske på tiden nu när hon blivit 67 år att hon fick se detsmileysmiley! Sen var det julklappsutdelning, och glögg. Bäzta gnagade redan på sinsmiley. Inpå sena kvällen tittade vi lite på film och löste korsord o käkade godis samt försökte få Bäzta att inte äta upp barren på granen, samt att kanske försöka tycka om sin säng som jag betalat ett par hundra för. Men den har ju inte tyg tycktes hon säga. Försökte smaka på den vilket hon INTE ficksmiley. Ska nog lägga den i tyg kanske i alla fall…

Mamma som inte tycker om vinter slog mig med häpnad på juldagen. Hon följde med på prommis om hon fick köpa en tidning nånstans. Sen gjorde hon snögubbar, eller rättare sagt mig o Tobbe i snö! Upplyste henne, utan att verka otacksam, om att vi ju är tre. Så jag gjorde Bäzta, det var inte lätt. Mamma hade använt nypon till ögon men det såg groteskt ut när jag satte dem på det som skulle föreställa Bäzta. Och öronen ser ut som ståndöron. Men det är det inte. Fick inte till de bra. Mamma konstaterade att hon såg så liten ut varpå jag kontrade med att jag o Tobbe inte heller var i naturlig storlek direktsmiley sen var vi nöjda o gick in!

Idag har vi varit i stan, Tobbe har jobbat o vi gick upp runt 8. Efter att ha gått en timma med Bäztis tog jag en dusch o sen åt vi alla frukost, för att därefter låta lilla B sova hemma och ta buss till stan. Jag var på jakt efter en snygg tröja i smartwool. Har letat tidigare, de är ofta så tråkiga underställströjor, men denna var blårandig, såg ut som vanlig tröja, och sen fanns ingen medium ! Fick springa i alla Naturkompaniet i city nästan. Hittade handskar också som jag tror blir bra för våra promenader, samt mina favvostrumpor i ullfrotté, faktískt var det extrapris på dem! På Kungsgatan 4 fick jag sen fatt på tröjan i medium, YES! Vi fikade därefter på Sturekatten som jag gillar innan vi åkte hem.

Har suttit mycket på kvällarna vid datorn och satt ihop nya bilder till minnesalbum. Försökt lagt in på youtube men då funkade det inte. Har nu lagt nya blilder och Natten till idag satt jag vid datorn igen o gjorde klart. Nog är det så att alla bilder inte är tipp topp, och visst hade jag kunnat knåpa mer, men ville ha det klart idag. Det är nämligen så att imorgon är sorgdag hos oss. Förra året 29 dec fick vår älskade Asta gå över regnbågsbronsmiley. Jag hade en låt som jag ofta i hennes liv brukade sitta och mysa med henne till. Och texten passade bra. She av Charles Aznavour. Hon kunde göra dagarna till himmel eller helvete. Efter hon blev vuxen till 99% himmelsmiley! Som tur är så hittade Cilla o Jojo en bra kombination till mig som resulterade i att jag idag har en fantasktisk hund igen. Lilla Bäzta är ljuvlig och vi har underbart roligt ihopsmiley. Det var oerhört tung tid förra hösten men vi gjorde det rätta, att utsätta Asta för operation av båda korsbanden då hon hade hela kroppen full av artros hade varit egoistiskt. Vår älskade Astasmiley finns alltid i våra hjärtan, glömmer dig aldrig! In memoriam finns länk till från Hertiginnans sida. För hon var vår hertiginnasmileysmiley. Ska lägga in fler nya bilder men orkar nog inte det ikväll! Ta hand om varandra! Godnatt!