Så har det gått en vecka. Rubriken och kategorin får sammanfatta. Efter julmarknaden och Hot Whiskey klarade jag alltså att hålla mig frisk. Har jobbat hela veckan, prisad vare livets vatten från Irland! I måndags tränade vi på Nacka, Jojo och jag körde turboträning. Först körde Jojo igenom sitt program. Leya är duktig och vill alltid göra sitt bästa. Men idag hade Jojo inte gjort sitt bästa tyckte Leya. Hon hade fel boll med sigsmiley Tror matte att jag tänker anstränga mig till det yttersta för DENNA boll? Sen var det dags för Bäzta. Först får jag kämpa för att hon inte ska hälsa på Jojo. Bäzta går på två ben men ger sig efter ett tag. När hon väl förstått att världen inte är till enbart för henne så är hon direkt med och jobbar o det är kul. Hon har hur mycket energi som helst, denna ska helst på något sätt varsamt stoppas om så den passar i hennes lilla kroppsmiley. Jag får också läxor. Vilken ficka har du godiset i nu? Belöna där nu. Nej men. du skulle ju gå runt, nu går du rakt fram. Varför låter du arg? Snabbare med bollen. Inte så stora rörelser. Ojojoj…mycket för mig att tänka på. Inte är jag arg inte, men jag piper inte fot…smiley. På tisdagen kommer jag faktiskt inte ihåg vad gjorde, JO! Jag och Tobbe var hos Linda och klippte oss. Det var välbehövligt. Jag hade ganska kort när Asta var valp, sen har det fått växa ut långt. Då är det alltså Chilras valpperiod och nu Bäztas som satt spår i mitt stackars hår. Linda klippte ett par dm, men nu är det frächt och Tobbe kan inte ha hästsvans längre hellersmiley.

I onsdags vaknade jag och hade jätteont i bröstkorgen. Inte att det var tungandat men det kändes som att jag hade brutit benen däri. Det låg en Bäzta PÅ migsmiley och jag undrade om hon på nåt sätt trampat på mig på morgonkulan. Hon låg snällt på kvällen men på morgonen levde hon rövare. Körde sen ner henne och Tobbe hägnade in henne. sen vaknade jag alltså normaltid 6.30 igen och hade ont. Kunde knappt röra mig så det blev en lugn dag på jobbet. Sen planerade jag och Hélène på kvällen och jag hade köpt toning på Maxi så hon hjälpte mig få bort mina grå. I torsdags tränade vi igen. Då fick Bäzta börja. Jag var helt övertygad om att Leya låg vid stegen. Jojo såg jätteförvånad ut, Men Leya är ju inte här?? Jag som tyckte hon låg så fint och väluppfostrat. Det var skuggan av ryggsäcksmileysmiley– dags för tant att skaffa linser??? Nå, idag var Bäzta lite taggad på en hund som gick längre bort men det gick bra i alla fall. Hon sköter sig men jag fick säga till ett par ggr då hon låste på andra hunden o inte kom när jag kallade in utan satt snällt. Du sa stanna…..Nå. sen fick jag lite läxor av Jojo. Nu hade jag skött min godisficka, så det fick jag beröm för. Men bollen måste jag tänka på hur jag kastar. Ligg är ligg, det vet vi ju, så varför kan inte kärringen bestämma sig utan sen ska man sitta, nu när man lärt sig liggasmiley. Hoppa hade hon glömt men vi påminde henne och det gick bra sen. Ställandet måste jag nog torrträna för att få till belöningen bra. Ojoj. Inte undra på att man blir gråhårigsmiley. Sen var det Leyas tur, vi körde igenom lite. Hon är duktig men lite för ivrig på språng så nu var det min tur att ge lite läxa, prova kasta bollen bakåt i språnget för att hon inte säkert ska veta. Annars funkade exempelvis rutan väldigt bra i dåsmiley. Och Leya var JÄTTEnöjd för matte hade rätt boll med sig!

Sen var det fredag. Oj vad mysigt. Efter mellanmålet fick barnen pynta på avdelningen. Det var verkligen en prövning för mig och Lovisa. De var JÄTTEDUKTIGA men sättet att pynta kanske skilde sig litesmiley. Vi har ljus som ska sitta med kludd på fönstren, de är i tre delar. Ljusstake, sen ljus och därefter lågor. Dessa som då vi tycker, ska sitta i hop. Barnen hade satt de i var sitt rum. Där styrde vi lite försiktigt och de hamnade i samma fönster. Sen Kom Lovisa in. -” Alltså, Eva, jag TROR att den jättestora långa duken de lagt på det runda bordet är en gardinkappa”. Vi lät det vara. Sen hade jag hängt upp adventsstjärnan i fönstret i byggis och går ut i stora rummet. Där står en femåring och är jättenöjd för att hon fått upp lågan på första ljuset. Har inte hjärta att säga att lågan är upp och ner….smiley. Vi har aldrig, jag lovar aldrig! sett en sån orginell pyntning. MEN vad de var stolta! Lovisa sa att alla barn släpat in sina föräldrar på avdelningen även om de gått till stängningsavdelningen redan, för att visa hur fint de pyntat! Och Lovisa och jag var så nöjda trots att vi kanske inte skulle placerat ut allt riktigt såsmiley, lät de göra sin pyntning. Det är ju trots allt derassmiley. Det är vårt jobb, sen får vi pynta efter våra önskemål hemma! Fredag kväll var vi på restaurang Samboronbon och åt fantastiskt god mat. Jag måste lära mig att alla bussar som kör förbi hos oss inte ska till stan. 5 av 6 åker till nåt ställe som heter ” Ej i trafik” var nu det ligger. men satan vad arg jag var!! Bortskämd med bil! Vinet var också gott. Hur Hélène och Lovisa fick ner efterrätt förstår jag intesmiley jag vart proppmätt ända tills frukost.

Idag på morgonen var jag och tittade på Nacka cup. Jojo o Leya tävlade. Leya är lite för het ibland, det är ju glada skutt lite här och där i fria följet som drog ner och rutan var inte lika tjusig som i torsdags så tyvärr blev det inget förstapris. Ringer Tobbe och säger att jag snart kommer hem, prisutdelning strax, och Jojo går inte vidare för hon nollade rutan, sen kan vi köpa ny häll. Tror ni inte hon gick och vann sin klass i alla fall? GRATTIS Jojo och LeyasmileysmileyFler än ni hade problem med rutan idag! Vi köpte spishäll ändå, sen åkte vi ner och tittade på cupfinalerna senare. Maria tävlade med Jack också, de klarade ett förstapris, GRATTIS till er med! Cupen? Jo, Jojo och Leya kom sexa idag. Men det vart fina priser även för den placeringen.

Ikväll har vi sett att Bäzta börjat löpa. Skönt! Då är hon klar till jul så vi slipper ha henne snuska sig med gästerna på julaftonsmiley, kommer ju ihåg när Astasmiley försökte förföra en killkompis första gången han var här. Backade upp och tryckte upp hela paketet i ansiktet på honomsmileyPINSAMT! Vi kommer ju tom hinna bada henne. Men Chilras tikskydd passade inte. Fixar nytt imorgon. Godnatt!