Skulle ju tränat igår, vilket inte funkade men idag var jag pigg igen. Tränade lite först i trädgården när jag kom hem, och körde in henne på hundvisslan. Det gick rätt snabbt för att få henne att förstå att två snabba visslingar i pipan betyder en bit köttbullesmiley. Sen tränade vi ligg-stanna. Sen lite latjoo lajban tills Tobbe kom hem så gick de en prommis medan jag fixade till plommonmarmelad och lagade middag. Åkte ner till Nacka BK runt halv åtta och körde lite powerträning. Inte många där, Cilla o Jo-jo är instr elever på valpkurs men de hade hunnit gå in, sen var det några på agilityplan men annars tomt. Vi körde;

Hoppträning. Fick lite tips när jag tränade för Thomas M om hur att få ut hunden en bit från hindret. Hon har inte hoppat på länge så jag började med att backa bandet och satte henne framför, gick över och ut en bit. Visade att jag la bollen, gick tillbaka över hindret och skickade henne. Nästa steg så gick jag över och låtsades lägga bollen. Då låtsades hon hoppasmiley, dvs sprang runt. Vilken tur att det inte låg nåt där! Gör om och gör rätt. Denna gång hoppade hon och jag kastade bollen framför direkt när hon var över hindret så hon kom ut. Gjorde så ett par tre ggr och det gick kanonbra!

Kontakt-slalom mellan koner. Gick ok. Mycket dofter för lilla damen nu, länge sen vi körde på Nacka också. Men som sagt, ok.

Läggande Nu har hon nog förstått ordet ligg, verkar det som. Däremot har hon en jäkla velig matte. För när jag väl ligger sa Bäzta så ska jag sitta. Och senare ligg igen. Varför?? Bestäm dig käringsmiley. Hon gillar inte att jag lämnar henne, men jag har börjat med att klicka när hon ligger fint, sen går jag fram och belönar rätt ofta, ja Jojo, nere vid marken direkt mellan framtassarnasmiley

Ställande Tog nu bollen till hjälp, men då kastar hon sig i backen. Hm, får jobba mer med detta. Helt nytt.

Inkallning. Funkar bra, hoppas jag kan få till samma ingångar som Asta hade, utom den delen då hon glömde bromsa och sprang rakt in i mina knän. VET NI…hur svårt det är att stå stadigt och inte göra en endaste grimas när 38 kilo rammar knäna och domarna väntar på att se mig vika för att sänka betyg?

Nu ska jag koka päron och titta på lyxfällan samt släppa ut termiten som blev inlåst för att inte käka upp hela soffan eller murstockensmiley. Hur som helst så är hon världens goaste termitsmileysmileysmiley. Godnatt!