Vi har hunnit köra lite nu sen sist jag skrev. Först och främst i torsdags. Leya och Diezel tränar höga kursen för de är stora. Lilla B och jag tränade sen lite sitt-stanna och ligg-stanna. Det är så svårt att liggasmiley. har inte riktigt generaliserat det känns det som. Skäms matte, som inte tränat bättresmiley. Nå, vi fick några i alla fall. Inkallning funkar. Men en rolig sak också. Vi har egentligen inte börjat träna apportering. Men metallapporten låg framme och jag sa kort, hämta den. Hon såg ut som en Shar-pei i huvudet, vad i hela friden vill hon??? nosa runt lite och tog lite tafatt i den. Bra! Hon släppte och tittade förundrat. VAD var det som var bra? Tog upp igen. Duktig sa jag och bytte snabbt med en godis. Satte henne i hallen och la ut två steg bort. Bäzta hämtade densmiley. Gick ut i trädgården och la ut den. Samma sak. Duktiga lilla Bsmiley! SEn i torsdags så lånade jag Jojos på klubben och la ut den. Bäztis springer och tar den och….släpper den för att hon helt plötsligt kände hur kissnödig hon varsmiley för att sen plocka upp den igen och komma in! Vi fick också hjälp av Annika och Jojo att öva inför tandvisning. Asta har förvisso alltid fått 10:or trots att hon pussat alla domare, men det är ju bra om de kan sitta still, så nu får hon sitta och sen kom de fram en i taget och hon fick inte ta kontakt. Det gick bra. Vi lånade också Annikas koner och gick slalom mellan. Tack snälla ni, jag ska försöka få ordning på min packutrustning till kommande vecka. Bäzta talade också om för mig att hon vill springa bort och käka köttbullar, fast jag tänkte nog vänta lite med rutansmiley.

Igår Cilla och Jojo och vi på ssbk och tittade på lydnaden först. Hann inte kolla klart men hoppas att Anna blev uppflyttad, resultaten var inte utlagda när jag satte mig och skriv.Nå, kl 11 började vi vår kurs i aktivering. För att göra inlägget här något kortare kan jag meddela att Bäzta nu tyckte det var hennes tur att vara uppviglerska, gentemot Kimba som försökt vigla upp annars. Men det tyckte inte jag så här var vi inte överens. Nu är det mycket egen vilja på henne. Lyssnar inte och det verkar som att alla hjärnceller tycks vara på party samtidigt. Men hon samlade ihop sig någorlunda. Jag la ett alldeles för kort spår åt henne eftersom jag är rädd att gå vilsesmiley men det kvittar. Det vi märker nu är att hon går med hög nos igen så Maria (instr) tyckte vi skulle börja om och lägga näringsspår. Vi började också om med markeringar, då jag helst vill ha passiva. Nu har vi gått pinnpromenad. Vid pinnen får hon lägga sig och direkt byts den mot jätteroliga kamptrasansmileysmileysmiley! Här kom hjärncellerna tillbaka men de snurrar rätt bra runt. Hon är ju snart 8 månader så det landar väl nån gång…

Idag har Maud och jag varit i Velam. Rune har opererat en höft så han fick lite lugnt hemmasmiley. Jag la ett spår till Buse och sen gick vi pinnpromenad. Vi diskuterade lite och Maud bestämde sig för att testa detta också. Nu hade vi redan gått men Buse fick ta spåret med apporterna ändå. Sen körde vi ner till Velams ängar och la näringsspår. Jag hade köpt torrfoder för katter och det gillade honsmiley. Men alltså, jag vet ju vanligt spår går framåt. Här hade jag lagt liten miniruta som sen blev spår framåt, hade jag tänkt.

Sen finns det bakspår, här fint illustrerat av Buse. Ny variant med rumpan i spårriktningern och ätandes bakåt.

men Bäzta kör sitt eget tvärspår!

Så jag fick gå med henne mellan mina ben som skaklar.

Kort sagt, en lyckad träningsdag! Vi hade en hel del att göra hemma så någon heldag var inte tänkt, men det blir ju alltid ett par timmar ändå. Sen lyckades jag trampa snett eller nåt så jag kan knappt stå på foten. Ska försöka byta kvällspromenaden mot middag, som är min uppgift i vanliga fall, städning eller annat. Hoppas jag är hel och kan köra imorgon det är bara två ggr kvar på kursen! Nu ska jag ner och förhandla. Godnatt med er!