Jahapp. Dagarna rinner iväg, lilla B var lite trött i tisdags, vi var ute efter jobbet som vanligt och sen sov hon på maten så jag åkte bara ner på mötet med klubben och så fick hon sussa med Tobbe i soffan. När jag kom hem var de ute och gick. Igår hade jag möte på jobbet men Bäzta var med i bilen på dagen så tränade vi på min lunchrast. Det är konstigt. I somras när det var varmt o skönt var vattnet inget kul. Nu när det är oktober, snålblåst och inte ens jag badar så håller jag på att åka i. Hon drar som attan ner till vattnet. Jag jobbar ju vid en insjö så man hinner precis runt på en rast. Men i går gick vi inte runt hela utan jag tränade lite vid tennishallen. Sen undrar jag om inte rottisarna har lite av fågelhund i sig i alla fall. Både Asta och Bäzta var/är galna i gräsändersmiley. Sen var det en timma i bil för henne innan Tobbe kom och hämtade henne i min bil. Då skulle de till Värmdö och lämna in hans bil på verkstad. Då fick de åka buss hem och Det var Spännande tyckte hon, först. Skitläskigt ärligt talatsmiley så Tobbe fick bära henne ombord då bussen skulle åka och det var för långt fram. När de väl kom på så skakade hon sig och tog i tu med livet igen. Det läskiga släppte direkt och hon följde intensivt alla med blicken. På kvällen bestämde vi att prova att inte hängna in henne i valphagen i sovrummet utan ha öppet. Bäzta beslöt då att vara snäll och inte gnaga på sängen. Utan att lägga sig i den hos oss. Ok! Hon är enkel att ha i sängen. Trodde vi. Hon var tokglad att sova med oss så rätt var det var så svämmade det över och hon tog tag i näsan eller armen eller vad helst som var i närheten och snuttade på. Sen lite gos i täcket. I madrassen. Bäzta är fantastisk men hamnade i sin hage och somnade direkt. Jag klarvaken. Gick ner 02.45 i köket och värmde mjölk och Kanolds Eukalyptus-Menthol tabletter. Det gör susen. Somnade direkt efter och vaknade av att Bäzta spydde runt fem. tja, varför ska man sova….Nu ska jag försöka göra det i alla fall snart.

Har fått veta att föräldrar på jobbet behöver göra sig av med sin 6 åriga rottistik. De ska flytta till södra europa men inte förrän om några år, men ska pendla en till två ggr i månaden vilket blir jobbigt för hunden. Tyvärr är hon inte registrerad så hon räknas som blandis. Men hon är id märkt och försäkrad, röntgad och väldigt trevlig, har själv träffat henne. Enda är att hon kan vara lite grinig mot andra tikar. Men som sällskap skulle hon passa. Har slängt ut förfrågan till ett par som inte är bruksintresserade och hoppas att någon nappar. Annars tycker jag inte man ska skaffa oregistrerad men denna hunden finns redan, och är som sagt vuxen så man vet ju vad man får, och om man ändå inte är tävlingsintresserade så är det ju bra med en hund att lära sig spåra mm och blir man väldigt intresserad så skaffar man ju nästa gång en reggad. Men som sagt man kan ju köra lydnad och massa annat. Nå, hoppas som sagt att någon nappar så de inte behöver ge henne till stjärnorna för tidigt. Om kvällens träning skriver jag imorgon. Godnatt.