Jahapp, här visar sig nu arbetsskadan. Här ska skrivas Individuell UtvecklingsPlan för Bäzta. Hon har visat att hon är väldigt lättlärd och följsam. Hon är mån om att göra rätt. Jag märker att hon är rätt lättstörd. Dels att hon vill ha koll på allt samt att hon tar åt sig av det som händer runt om. Och allt ska vara på rätt plats. Vi har på kursen börjat med att göra följsamhetsövningar. Jag har, delvis pga min nackskada jobbat mycket på att det ska löna sig att vara nära även på vanliga rastrundor. Hon får inte dra, korsa min väg mm. Och det lönar sig alltså. Nu skulle hundarna gå framför oss och vi skulle träna på att styra dem med att visa med armen åt höger eller vänster. Det gick inte så bra eftersom Bäzta inte lämnade min sida utan gick fint bredvid och väntade på godis eller leksak skulle dyka uppsmiley. Andra gången var jag sjuk. Tredje gången hade Maria gjort övningsbana åt oss. Under tiden de andra började hade hon gmg med mig av föregående lektion. Vi tränade på ligg. Jo, hon är duktig att ligga men vi har ju jobbat med operativ inlärning så hon la sig plask innan jag sa ligg. Läxa vara att hålla ner godiset men se till att hon inte la sig förrän jag sa ordet. Sen gick vi också övningsbana. Efter teorin sen hade vi förbudsövningar. Och min lilla fröken skötte sig utmärkt. Tror jag skrev det tidigare, men hon snodde inte en endaste köttbulle! Asta vänder sig i graven..smiley. Men leksakerna var jag inte beredd på, och Maria skrattade sen. Vi hade också förbudsträning med att Maria försökte med lek o stoj locka till sig hundarna, en och en såklart, men då var jag ju beredd så hon sprang inte dit. Igår fick vi först spontanövning där Bäzta som nu börjar bli hemtam på den klubben kände igen Maria. Vi fick öva på sitt stanna kvar då jag pratade med M som var helt med på noterna om att ta i hand och prata utan att behöva säga nåt. Jobbigt sa B! Vill också morsa ju! Sen var det två övningsbanor och det gick också bra. Under tiden vi går övningsbanor får en och en gå till intilliggande plan och träna inkallning. Första hundens husse fick nog kämpa lite tror jag, eller så lät han bara väldigt grovt för där tyckte B att det var lite läbbigtsmiley så jag fick peppa henne lite. Men när de var klara gick det bra. Sen var det vår tur. Lilla B behövde ingen lina var Maria redan inne på. Vi skulle gå i kors mellan skulen och Maria skulle försöka få med henne och jag kalla in. Det gick superbra! Vid ett tillfälle var hon på väg fram så jag ropar Nej och blir genast påmind om att vi inte övar förbud utan inkallningsmiley, Men även om Maria blir passiv om de kommer fram så vill jag ju inte att hon ska dissa mig. Jag tar det. Övningsbanorna var med både godis och leksaker i. Det var rallyskyltar med ligg,sitt, slalom mm. Bäzta skötte sig exemplariskt. Sen händer nåt, som gör att det blir total hårddiskkrasch i hjärnan på henne. Hennes polare Cilla o Jojo dyker upp och de har aldrig varit med! Hon blev så tokglad så jag kunde med min för dagen stela kropp inte göra mer än total kapitulationsmiley. Sen in och ha teori och efter det gick vi ut och tränade sitt stanna resp ligg stanna. Här var mycket störning då Leya tränade intill. Oj oj. Efter det så var det slut, men Cilla och jag körde lite mötesövningar inför kommande tandvisning. Jag måste tänka på att vara väldigt neutral i mina belöningar och inte tjoa upp henne. Läxa i övrigt är att träna sitt ligg stanna. Kan bara igen konstatera hur nöjd jag är med min lilla Bäzta. Hon är fantastiskt underbarsmileysmileysmileyNu ska jag titta på House. Kanske inte så underbar men himla kul!Godnatt!Förresten. Glömde skriva. Jag fick en bulle av Jojo som Emma och Cornelia bakat. Jag la ner den för att ta den på väg hem. Sen glömde jag plocka fram den, och idag när jag skulle ta den så är den bortasmileysmiley Frågade både Bäzta och Tobbe och båda tittar oförstående på migsmiley. Men tack snälla för omtanken. Är säker på att den var jättegod!Nu är House slut. Han är faktiskt också underbar, på sitt mycket speciella sättsmileyTack…o Godnatt igen!