Jahapp. Då har vi gått in i andra höstmånaden och direkt kom regn och storm. Blev så glad i fredags när Cilla sa att Meja skulle få komma hemsmiley, vi har varit så oroliga för henne när hon låg inlagd, husmiley.
I fredags fick vi besök av min storkusin Peter med söner, de skulle se Detroit-St Louis det gjorde vi hemma också, billigare men absolut inte samma känsla såklart. De fick ett äventyr på vägen hem då Peter tyckte på att;” Men det kan ju inte vara så svårt, det finns ju bara en väg ut. Här står Värmdö på här nu ungar”. Han tyckte sen att bussen gick väldigt fort på motorvägen utan ansats att köra av och ta upp eller släppa av någon. Säger till chauffören lite hoppfullt att ; ” Du stannar i Orminge och släpper av eller…” Och får svaret att nej, jag åker direkt till Värmdö Köpmarknad! smiley Peter förklarar att de inte är härifrån och skulle till Orminge. Snäll chaufför kör av vid Skuruavfarten och släpper av, för att sen köra på igen. Mina kära släktingar tar sig då till hållplats och frågar tjejen som står där. Jo, säger hon, då kan ni ta samma buss som jag. När bussen sen kör av efter skurubron så tar den höger vilket pånytt gör Peter lite smånervös. Går fram och tar en tabell. Får klart för sig att de är på väg till Orminge mycket riktigt, men först sightseeing genom Tollare, Boo gård. Kommer fram till O-inge och förklarar för chauffören att vi ska egentligen till en hållplats mellan bron och Orminge. Den snälla chauffören säger då att de ska sitta kvar för han ska ändå passera när han kör in bussensmiley. Så istället för att vara hemma hos oss ca 0050 så kom de ca 01.30. Tyckte de sov ovanligt länge idagsmiley. Bäzta har tyckt det var party. Lite missuppfattningar i språket mellan dem. Ivrig och toklycklig valp och lika ivrig o toklycklig gudson, fast ändå lite osäker. David är ju 16 men Fredrik är 12 och även om han är äldre och mer samlad så blir det ju lite armflaxsmiley. Efter lite funderingar så frågar jag Fredrik om vi ska försöka med en sak. Berättar för honom om lugna signaler och med storebror Davids hjälp så lyckas vi till den grad att båda faktiskt kan koppla av. Och när Fredrik ser att Bäzta ligger lugnt så tycker han att nu är hon så lugn så nu törs han sätta sig och gosa. JA säger hon, äntligen vill ha va med mig, så börjas det om. Nu försöker Peter fint förklara för honom att hundar förstår att man tycker om dem utan att man behöver klappa dem hela tiden. Den lektionen hade vi inte hunnit med sa jagsmiley. Men det har gått jättebra ändå. Bäzta är ju bara glad, och det vet de ju alla tre, men det skulle ju vara lite lugnare för både Bäzta och Fredrik om de kan varva ner ihop. Men det är klart att det är ju så mysigt med hund särskilt när man inte ses så ofta. När de åkt idag så har Tobbe målat och jag förberett för prommis. Vi var ute på Biltema för Tobbe ska laga nåt på sin volvo. Jag provade cykelhjälm som inte var skön utan helt vidrig. Billig kvittar om man aldrig använder den. Åkte vidare till Sickla istället och köpte en skön. Och när vi kom till kassan blev jag glad. Den har ju kostat 449 och var sänkt till 249. YES!Nu ska jag cykla mer och spara bensinpengar! På väg hem stannade vi i Saltängen och gick runt Skuruparken. Jätteskönt. Inget folk, trots att det slutat regna. Bäzta lös. Efter ett tag skulle hon jaga löv och hoppade runt bland barren. Plask! Och lilla Bäztis for ut i vattnetsmileyHon fick bråttom upp. J-a vilka våta lövsmileysmileysmiley. Det var lite kul att se. Vet när Chilra for ut i vattnet första gången och trodde hon var jesussmiley hur paff hon blev. Men här syntes ju inte vattnet för alla fallna löv och barr så hon trodde det var fast mark. Hon snarkar rätt bra i soffan nu kan jag ju meddelasmileysmiley. I morgon kurs, nu ska jag fixa lite medan hon sover. Fridens lilja