Idag skulle vi varit ute i stallet med Jojo och lagt spår i hagar, men jag kände mig urkig i morsesmiley så vi skippade det. Har en förkylning på G. När vi käkat frukost upplyste Bäzta oss om att det här med vanlig promenad och lufsa i trädgården var INTE hennes tankar om dagen. Hm, vad kan vi göra för att hon ska få mesta möjliga stimulans, bli lagom slut i hjärnan utan att vi för den delen behöver åka iväg någonstans och inte behöver anstränga oss så mycket. JO, lilla fröken har ju aldrig tränat rapport! Då kan vi bara gå upp i skogen på andra sidan gatan. Ner och grävde i källaren. Thj tecken har vi lånat av Leya, men kan hon ha Chilras gamla halsband? Det kunde hon, de satt perfekt, behövde inte ens ställa om dem! Ner med vatten, kåsor, och godis samt dubbla koppel. Blir ju bara kortsväng så några filtar behövs inte. Hur gick det då? Jo, det gick ok. Hon har ju inte riktigt samma naturbegåvning just på rapport, men vallhunden har ju mycket plus där. Chilra var ett blått streck i marken. Bäzta fuskade första skicket. Först gjorde vi iordning station A, sen gick ju inte så långt till station B. När Tobbe satt på henne tjänstetecknet så såg hon fundersam ut. Detta brukar hon ju ha när hon ska leta saker. Men nånting verkar annorlundasmiley vad sysslar de med idag människorna? När jag gått tillbaka och sen stod på stigen såg hon mig och genade. Godis och uppbindning. Sen har hon mer dragning till mig, eftersom jag tränar mest. Därför bad jag Tobbe komma på stigen så möttes vi, för att hon skulle få synintryck när hon var uppbunden och samtidigt markera vilken väg som gällersmiley. Jag får tänka på att vara tyst och tråkig efter beröm och uppbindning, och Tobbe fick stödja lite med att ropa. Sen sprang hon så öronen stor rätt upp, sista sträckan fick jag lite kort, fler kort ligger i träningsalbumet.

När vi kom hem sen så var hon nöjd. Men sova skulle hon inte utan ränna efter oss så hon fick ett märgben och vara i köket så hon skulle ta det lugnt. Jag fick en hel del annat gjort. Ansat kaprifolen, bundit upp rosor och fixat lite här och var, och det märks ändå intesmiley. Tobbe har tagit ut köksfönster och målat utsidan. Nu är jag helt slut, blir nog mer rapport imorgon, ska köra ett tag och befästa. Det är en väldigt kul bruksgren, men det som är jobbigt är att man inte har koll på vad som händer i skogen och kan stödja sin hund. Att träna på kul är en sak, men när man vet att folk chansar att tävla med hundar som kanske ger sig på andra, det är inte kul. Jag vet att lilla Chilra inte var så glad i andra hundar, så det är inte säkert att det funkat, men jag tror ändå att hon skulle skött sig, det var inte problem då när vi tränade med andra. Det var nog bara att hon vaktade mig väldigt mycket på promenader för alla grannars äckliga hundarsmiley. Bäzta har inte visat tendenser till att göra det, hon är en väldigt glad liten fröken och livet leker, alla är glada och trevliga och bara älskar henne är hon övertygad om. Tja, kan man göra annatsmileysmiley?

Var inne på Snjos hemsida efter att jag skrivit klart och såg att hon uppdaterat planerad kull. Lilla Chilra ska paras med “Sinjin” nu i höst. Ja köparna lär få oerhört arbetsglada hundar, och Bettan är tydlig som tur är, och skriver att valparna bara säljs till erfarna och tävl inriktade hem…nåt sånt. Det är jättebra för jag tror inte att det blir några lätta hundar, jag är inte helt oerfaren. Vi hade fantastiskt roligtsmileysmileyoch skitjobbigtsmileysmiley hon trivdes nog inte riktigt i storstan så jag är glad att hon fungerar hos Joel och Stephanie i Dalarnasmileysmiley. Ska bli roligt att följa de små på hennes hemsida!

Godnatt med er!