Igår var vi i Velam och gick på kvällen, hade kört ett litet uppletande som inte gick som tänktsmiley. Hon hade jättedriv ut för att sen….vad är det jag ska göra??? De nya rullarna tror jag inte luktar som de andra kulsakerna, och det var ju inte mycket vind, men hon fick lite synintryck så funkade det sen. Därefter började det skymma rejält så vi tyckte på att vi sätter oss bara på berget och tar en kopp kaffe. Det smakar så mycket bättre med kaffe i skogen därav tar vi oftast med det ut, eftersom vi ju alltid ska ut på nåtsmiley.
Men nu kom vi inte så långt för lilla fröken dök ner på nåt och jag trodde jag tappat en frolic. Det var det inte. Hon blev ruskigt konstig och jag försökte gräva i munnen efter nåt jag inte visste vadsmiley. I vanliga fall är det aldrig problem att plocka ur käftarna på henne men hon låste käken helt samt skummade och rann det. JÄVLARsmiley! Ber Tobbe gå och titta. ´”- Ja det hoppade en padda där”. Hm. Undrar om det var två först, och hon ätit upp en, eller om hon spottade ut innan jag såg, eller hade hon den aldrig inne? Ringde djurakuten men fick vänta. Hinner få tag i “vår privata” sjukvårdsupplysning, dvs Cilla. Hon håller med om att det är lika bra att åka in. När vi kommer fram så lyfter jag ut Bäzta ur bilen och hon är rätt dregglig. Madrassen är blöt. Går in på Djurakuten som är helt lugnt. Sitter ett par med en katt i bur. Bäzta skummar och dregglar inte längre, och tjejen vet inte riktigt men hämtar en veterinär. Hm. Har hon ätit upp den? Vet inte säger jag, men jag tror inte det. Frågar om vi kan sitta och avvakta och se om hon börjar skumma igen, medan de går och rådfrågar övriga kollegor, vilket vi givetvis gör. De kommer tillbaka ganska snart och Bäzta har nu återgått till normal nyfiken aktivitet. Får reda på att det inte är nån fara, då hon lugnat ner sig. Hade hon svalt den skulle hon inte slutat skumma och dregla. Veterinären berättar att han har en tik som är galen i paddor, så fort de är ute på kvällen fullständigt jagar hon. Giftet från paddorna är nämligen hallucinogent! Därav rubriken pundarbrudsmiley! Han kollar henne och ser att pupillerna fortfarande är vidgade. Vi får också veta att det finns tendenser att hundarna kan bli besatta av paddor precis som hans tik blev. Det man får göra om hon fortsätter knarka paddor är att om hon skummar mycket, stoppa ner fingrarna och dra ur slemmet, för det kan sätta igen luftvägarna. Frågar honom om det kan vara läge att ge kortison som man gör med ormbett men det var det inte, utan se till att dra ur slem, att hon dricker, för i värsta fall kan de torka ut så då får man ge dropp. Slutar de inte skumma så har de troligtvis svalt den, och då får man framkalla kräkning så den kommer upp. BLÄ! Jag skulle också kolla så hon inte fick feber. Hon hade ingen feber och är idag som vanligt. Får hon för sig att bli paddoman så får jag väl köra in henne till Maria Ungdomsmileysmiley! Tack till Bäztas gudmödrar Cilla och Jojo samt Ullis som ringde och kollar. Ni e toppen allihopsmileysmiley

I eftermiddags var det dags för ny tur till skogen. Vi klarade oss från paddor. Lilla fröken tänkte dyka i efter en näckrosblomma. Om det inte varit en massa vatten i vägensmiley. Hon har fått lite rapportövningar idag bara några skick. Sprang till mig först och förstod inte riktigt varför hon skulle springa ifrån-är det inte lättare om han kommer till oss? tycktes hon fråga. Men när han kallade så sprang hon och efter tre skick så fattade hon att henner matte och husse var skitlata så det var väl bäst att hon sprang dåsmiley. Hemma nu har jag gjort nåt dumt. Började rensa kaprifolen och klippa ner innan Bäzta gått och lagt sig. Korkat. Bytte genast aktivitet och klippte ner lite överblommade rosor. I mitt rosenland på framsidan tror jag att hon grävt ner ett råhudsben, hon står och blänger. Har klivit upp och jag har inte helt milt, kört ner henne. Sen bara sagt nej, när hon försöker hoppa upp. Då står hon bara o blänger och stirrar i landet.
Min japanska lönn Cilla, är nog dödsmiley. Såg idag att den såg konstig ut, eller om nån bara har ätit upp bladensmiley jag ska ringa Kerstin blomdoktorsmileysmiley. Vilken tur att jag inte köpte den stora för 700;. säger smålänningen…smileyNu ska jag ut och fortsätta med kaprifolen för Bäztis sover. Förresten. kommer inte ihåg om jag skrivit det. Blev bestört över att en klematis inte blommat nåt, även om jag är glad att den lever…upptäckte när jag följde den kala pinnen upp att den blommar visst. I Pilen!

Må gott!