Nu känns det liksom som att det där riktiga hundlivet har börjat igen. Allt är nästan i sin ordning. Dvs vi har övergått från att ha fått anti-terrorist bekämpning, rumsrenhetsträning mm till mer “riktig” träning. Jag menar, visst är valpar underbart söta och goa och doftar fantastiskt gott men…när folk säger -ÅH! Om de kunde vara så alltid! Så brukar jag stilla undra om de haft valp i sin omedelbara närhet i mer än 20 minuter smiley. Igår var vi nere på Nacka och körde lydnad. Maud o Buse var där först, sen kör vi andra lite drop in…Bäzta ska som vanligt kolla in lite, vi måste sluta blanda maten med Red Bullsmiley. Hon är tokglad o måste titta på allt. Hon har lärt sig att alla kompisarna är där, men förstår inte riktigt varför man inte får leka på de där jättestora gräsmattorna. De är ju som gjorda för racesmileysmiley. Nä, då ska man vara i koppel, och bli uppbunden i stege. Men sen händer det ju kul grejor ändå, fast inte riktigt som hon tänker sig. Det som är roligt är att hon, även att hon måste få kolla in först, ändå släpper allt när jag börjar göra nåt. Ja, dvs nästan alltid. Kolla in nya bilderna i träningsalbumetsmiley. Vad tränade vi sist då. Jo, fotposition. som sagt, se albumet….men emellanåt så! Hon är ju bara halvåret. Ska inte tävla imorgon direkt. Sen hopp. Men si det ville hon inte. Har i färskt minne en liten blå som hoppar över allt, oavsett om det skulle hoppas över eller intesmileysmiley. Men när Jojo höll i henne på ena sidan hindret, Tobbe stod som vägg och en skiva på andra sidan om honom och sen jag på andra sidan hindret som ropade på henne så hoppade hon. Vi körde lågt bara för att träna in själva grejen. Sen körde vi läggande. Att få in detta att lägga sig bakåt. Kryp kör hon själv, ibland blir nämligen inte läggandet som jag tänker mig utan framåt ett par steg. Jag vet att det är bra att träna in nu, men jag vill ha på ett särskilt sätt så hon får allt väntasmiley. Cilla var nere också. Stackarn har mycket kvällar/nätter nu på jobbet. Det var så synd om henne så hon tröstade sig med kaffe och Jojo o jag var ju inte sena att retas lite med henne. En halvtimma för att hämta en kopp sen tog hon ingen till mig samtidigt! Aj ajaj. Hon fick låna Bäztis vid bänken så gick jag o hämtade själv, det tog bara 3 minuter! hahasmileysmileySen körde vi nåt svårt. Passivitetsträning bredvid Leya mfl, till slut la hon sigsmiley. Vi avslutade med att träna stegen. Tack snälla Jojo och Cilla för hjälpen!

Leya har tränat inför tävlingen och Meja har också varit ute på plan. Bäztis och jag agerade störningar. Det är vi duktiga påsmileysmiley. Graden av störning kan beställas, men inga garantier ges!

Vi har kommit med på 2 kurser. Nacka hade allm lydnad från 10 mån så vi anmälde till unghundskurs. Men sen hade ssbk allmänlydnadskurs från 5 månader så vi anmälde dit och kom med där också! Nu har jag avbokat Nacka o kör bara allm lydnaden.

Nu ska jag lägga över lite pengar till räkningar, innan sängen kallar. Godnatt!