Jahapp. Då har vi provat nya flytvästen igår söndag. Nu är hon redo för Jojo,hehe här är en bild från första provningen i trädgården, Tobbe har inte hunnit lägga över korten från badet ännu.

Maud och jag var i vattnet och försökte få i krukorna och Tobbe hade markservicen vilken bestod i att fotografera samt försöka fånga in hundarna så de inte raceade för långt från vattnet. Hur i hela friden bar sig folk åt när de inte hade svans, inna lydnaden var befäst? Man måste ju ändå komma ihåg att de är valpar! Och lång sjysst svans att ta tag i, men denna väst har ju handtag ocksåsmiley

Ikväll var vi och tränade på Nacka. Maud, Jojo och jag. Cilla jobbar natt hela veckan stackarnsmiley. När det var Bäztas tur så hade hon SÅ bråttom ner från bilen. Stretade som en galning, men inte sjutton lät hennes människa henne komma ner tidigare för det. Det tog sin lilla tid och jag förklarade för Maud och Jojo att jo, vi blötlägger maten i Red Bullsmiley…Efter en stund var vi nere och vi började med lite koncentrationsövningar och hon har väldigt fin kontakt när hon lyckats samla ihop sig lite grann. Efter en stund så “fanns” inte Jojo utan hon hade fokus helt på mig vilket var skönt att erfara! Vi fick lite tips hur att få in henne bra och jag måste komma ihåg hur jag ska belöna för att få in rumpan. Sen körde vi ligg! och vi lyckades få till ett par bra lägganden. Det är ju detta med att upptäcka att hon har två baktassar också! Sen fick hon pröva budföring och det var SÅ KUL att få springa till Jojosmiley. Till mig sprang hon ju, men inte riktigt samma intensitet. Sen bestämde hon sig för att ta reda på den där lilla biten köttbulle vi tappade tidigaresmiley men påminde henne om vart hon skulle och då var det full fart till mig med, sjysst voffen, tack! Leya fick köra budföring också och då satt Bäzta fast i stegen och satt faktiskt tyst utan att försöka få vara med. Sen gick vi på stegen! Har hört att man inte ska vänta för länge med den. Vi tog lilla och gick på var sin sida. Insåg att vi INTE skulle ha korv eller köttbulle. Hon hade en…..annorlunda tekniksmiley….kan man kanske säga. Det var ju lite läskigt men hon är bestämt att hon minsann törs. Sen tog vi Agility brädan istället och gick på varsin sida. Det gick bättre med lilla Bäztis fick nog lite svindelsmiley men tillbakavägen gick bättresmiley Sen blir hon ju så stolt när hon lyckats, att svansen nästan kan fastna i talltopparna. Vi avslutade med en promenad runt rastslingan då de fick springa lösa och leka. Leya är fantastiskt snäll mot Bäzta och de har verkligen hittat varandra efter helgen i Nässjö! Nu är hon SÅ trött och nöjd. Och allvarligt, finns det något mer underbart än att se en hund som fått jobba sig trött, fått mat och är så NÖJDsmiley?

Avslutar med en liten bild på hur min blåtand ser ut efter Bäztas telefonsamtal till Leya häromnatten. Har som tur var fått fart i mitt gamla.

Godnatt!