Oj, vilken dag ska jag börja på? Tja, den förra veckan började jag alltså jobba efter semestern och överlevde. Jag hade turen nog att få byta till mig en öppning på fredagen så att Jojo och Cilla skulle slippa vänta flera timmar på mig. När jag packat klart och stuvat om åkte jag alltså, betydligt tidigare än planerat och hämtade Jojo och Cilla och stjärnan Leyasmiley. Lilla Bäztis skulle alltså på turné igen. Stod och funderade på kompostgaller då vi hägnar in henne hemma. Ett av smeknamnen är nämligen lilla termiten. Vi är nämligen oerhört slöa på att begränsa ytorna hemma. Så sängarna ser inte ut som de en gång gjortsmiley. Men vi får inte plats!! Trots takbox. Äsch, hon får väl ligga i bilen i värsta fall. Tanken var att även Maria och Jack skulle vara med och det kunde vara en aning trångt i stugan och lite småjobbigt med 3 hundar varav en liten snorvalp som inte förstår att de vuxna har oerhört viktiga uppdrag på dagarna och måste få sova på¨nätterna. Nu visade det sig att Maria fått förhinder. Men lilla Bäztis kunde minsann sätta sprätt på tillvaron alldeles själv faktiskt! När vi kommit ner så hann vi in på campen, den var jättefin. Vi åkte sen iväg till klubben för lottning. Jojo drog nr 2, vad skönt! Det skulle ju vara attans varmt, vilket det också blevsmiley. Perfekt strandvädersmiley för de som låg där. Cilla och jag gjorde liten kupp. Vi går in i tältet för att köpa kaffe. ÅH! de har cider konstaterar Cilla. Efter överläggning blev det så att vi köpte varsin och gav bilnyckeln till Jojo, som undrade hur det där gick tillsmiley. Som tröst fick hon chips hon inte ville ha! Jag sa att jag kunde köra om hon ville, ifall hon lovade dricka upp min cider vilket hon inte ville. Då så!Haha som det kan gå! Sen åkte vi till stan för att köpa lite mat som vi åt vid stugan sen gick vi ner till hundbadet för att bada hundarna. Dvs Leya. Men Bäzta kommer nog att vilja bada någon annan sommarsmiley. Sen skulle vi sova. -VA! Sa Bäzta! Det kunde ni väl gjort på vägen ner, när vi ändå låg i bilen och hade tråkigtsmiley. Människor e konstiga. Stugan var äckligt varm och ingen luft. Vi öppnade fönstren. Bääzta var campingvakt med Leya. B sa Moff, moff. Leya använde mer av sin lungkapacitet som B tittade på med stora ögon innan hon förstod hur man uppenbarligen skulle protestera. Något ingen av oss uppskattade dock och efter att ha upplyst fröken ett par ggr med olika varianter av hjälpmedel till sömnssmileysmiley, skulle hon hoppa ut genom fönstren. Hur trött jag än är förstår jag henne. Tog ut och rastade och la in henne i bilen. SKulle sen ta ut min madrass men blev idiotförklarad av Jojo varpå det slutade med att vi satt för stolar för ytterdörren för Leya och sov med dörren öppen. SKÖNT! Lördagen gick bra, för resultat får ni gå in på Leyas sida, finns i mina länkar. Jojo har jobbat som en gnu för att få till allt bra på kort tid och det var fantastiskt att se att det gett resultat! Debut i högre klass, lite missar blev det men inga vi inte kan lära oss nånting av! Flera hundar trodde avståndspinnarna med snitzlar var targetstickks och letade efter köttbullar. Tycktes svära över att människorna satt de så högt uppsmiley. På lördageftermiddagen ville Cilla och jojo sova middag, konstigt! Jag var dock lite snäll och gick ut ett spår åt Bäzta, sen fick hon ligga i bilen medan jag gick ner för en simtur! Skönt, men rätt blåsigt! Sen följde Jojo med och tog spåret. Bäzta vann! Hon vann bebis SM i spårsmiley. Små pytteapporter enl Jojo. Helt normala tycker jag. Det är ju nosen och inte ögonen. Men visst är jag oerhört glad åt att hon markerar och tar de utan att jag ens sett dem! På kvällen gick vi ner till strandrestaurangen och jag åt fiskplanka. Gott var det, men lite konstig kombination av grönsaker tyckte vi alla tre! Sen var det så natt igen. Innan dess promenad med Bäztis. Denna natt gick något bättre. Bäzta fick sova inne. Emellanåt kom det något skall från båda, men ingen större fara. Lilla B fick sova i koppel hos mig för att vi skulle kunna ha dörren öppen. Inte för att hon skulle rymma, men ifall hon hade tråkigt ville jag inte att hon skulle hitta nåt roligare en stund någon annanstans. Visserligen hade vi stängt mellan hundarna med stolar men man vet ju inte. När hon låg lugnt hos mig så kopplade jag loss, så fort det blev lite rörelse så kopplade jag igen. Jag sov alltså inte så jättebra heller. Men ville inte ha henna i bilen för hon “skötte sig” egentligen väldigt bra den natten. Men hon hade blivit ordentligt myrbiten och låg och bet sig på tassen vilket jag ju inte ville. Men hon var ju faktiskt inte nån terrrorist då. Söndagen var det dags för spåren som gick jättebra, sen uppletande som vi var lite oroliga för då lilla Leya varit lite lat en period och dessutom haft mycket hjälp av Jojo som vi hotat sätta silvertejp över munnen på. Men nu jobbade hon klockrentsmileysmileysmileysmiley. Precis som dessa smilies såg nog CIlla och jag ut när vi tittade. Självklart finns det alltid att jobba på, men det var jättebra! Missa inte Jojos blogg! Vi har sett mycket trevliga ekipage och det är en fröjd att ha rottis! Jojos Silvermedalj var helt underbar lön för hennes möda! Hon har kämpat som en gnu för att få till allt och hon ska ha en kämpar medalj i GULD! Och stort TACK till Tranås och Nässjö för mycket väl arrangerad tävling och fantastiskt bemötande!

Nu har jag en lagom trött Bäzta som varit i Velam och ätit hästbajs. Hon har inte fått pussas ikväll…hon hade faktiskt inte tuggat sönder nåt annat än en tidning idag när jag kom hem! Det är lite jobbigt, men hon är inte så förtjust i råhudsben, inte de vita heller. Och visst kan jag ge henne kongen men den ska de ju inte ha själva. Det känns också lite taskigt att hägna in henne Kort, så att säga, när jag jobbar. Även om det är färre timmar än på natten så är det ju varmt och hon behöver kunna flytta på sig inbillar jag mig i alla fall, mer än på natten när det är svalt. Och nej, jag håller inte på och pjoskar innan jag går heller. Men men, jag ska nog göra en liten hage i köket ändå, men lite större än natthagen. Nu ska jag hänga tvätt innan sänger ropar på mig. Må gott allihop!