Nu har vi kommit hem från semestern. Vi kom igår eftermiddag och Bäzta tyckte det var jätteskönt att komma hem. Fast det var lite kul på semestern också. Här kommer lite redogörelse. Vill ni läsa hela kan ni hämta en kopp kaffe förstsmiley

Vi startade lördagen den 4 juli och tog det väldigt lugnt. Första stoppet redan i Södertälje för att hämta mina solglasögon jag glömt hos Tobbes pappa. Kaffe och sen iväg. Nästa stopp i Nyköping då vi insåg att vi nog borde ätit lunch istället för fikabröd. Handlade på grillen och rastade Bäzta och sen iväg. Stopp i Linköpíng för att köpa kaffe och göra förarbyte. Jag tog över ratten och vi drog till Jönköping där vi tänkte bo första natten. Ringde Malin eftersom vi var så nära, för att se om hon ville se sitt barnbarn. Klart hon ville, men hon var ju i Skillingaryd på läger! Nå, det öser ner i Jönköping som vanligtsmiley och Tobbe och jag konfererade snabbt. Vi skulle ju ändå passera Skillingaryd, och klockan var inte så mycket. Vi bestämde oss för att sova i Värnamo istället och styrde kosan mot SKillingaryd. Ringde Malin igen vid Infotavlan och meddelade att vi skulle komma förbi

Träffade ju även moster Brådzka med familj samt kennelmamma Ullis och fick förklaringen till varför hon valde namnet Bling-Bling till syrransmiley. Sen drog vi Värnamo för Bäztas första tältnatt. Hon tog jobbet som Bäzta campingvaktsmileysmiley. Hu vad läskigt. Vi var först in i yttertältet och Tobbe letade efter nåt. Med ficklampa! Det blev riktigt läskiga skuggor och Bäzta tyckte det var skitskumt! Nå, mycket ljud var det och ett par skall blev det men efter att vi sagt åt henne så blev inga fler skall men vi hade lokalt, mycket försynt åskväder mellan oss hela nattensmiley. På morgonen vaknar jag av att lilla damen ligger med sitt huvud mot min axel. Sträcker mig sakta efter mobilen. 08.25! Vill du gå ut frågade jag Bäzta tyst och hon lyfte blicken och”sa” till mig att glömma det, och la sen ner huvudet och somnade om! Efter att ha lämnat Värnamo styrde vi kosan mot Simrishamn. När vi körde av E4 mot Kristianstad hällregnade det hela vägen så vi stannade minst 3 ggr vid vägkanten för att jag inte ens såg vägensmiley. Tittade på varann och konstaterade att hade vi haft husbil kunde vi satt oss och gjort kaffe utan att behöva bli blöta! Vi har diskuterat fördelar och nackdelar hos husvagn kontra husbil. Efter lång tid var vi framme vid Simrishamn och kollar upp Tobisviks camping. Går en sväng med Bäzta vid stranden. Härligt. Alla milen själva! Bäzta som inte ännu uppskattar simning sprang senare lös och fångade vågorna. Det blåste häftigt och havet piskade mot land, men hon hoppade upp så fort det slog mot stranden.

Vi stannade inte där, det såg fint ut men de 3 platser som var lediga såg inte valpvänliga ut så jag ringde Ystad och vi fick tag i en stuga vid Jaktpaviljongen. När vi kommit dit var det fint väder igensmiley. Nå det var trevligt men hade det varit inhägnat område och vi hade kunnat ha bilen direkt vid stugan så hade vi nog skickat ut henne i bilen, för hon föväxlades till Bäzta termitsmiley. Efter ett tag somnade hon i alla fall. Ny dag kom med solsken! Vi åkte till Kåseberga för att gå upp till Ale stenar. Den dagen hade vi i och för sig inte velat ha sol, men men. Med vattenflaskor fyllda gick vi uppåt. Det var oerhört vacket. Bäzta var som vanligt en solstråle och skulle smaka på alla humlor och fjärilar som flög förbi. Att det betade kor missade hon helt. Jag fick också många tillfällen till förbudsträning då det låg kodynga överallt. Inte brydde hon sig om skärmflygarna heller! När vi kom ner tog Tobbe henne till bilen och la på kylduken och jag gick och köpte rökt fisk som vi stannade vid en strand och åt. Lilla fröken fick då ligga i bilen i skugga. Hon var tröttsmiley. Som Lundell-lyssnare jag är ville jag ju se det Haväng han sjunger om. Vi drog vidare dit men då hängde inte månen som en gammal sliten slantsmiley utan det var tidigare på dagen. Här är vackert! Tillbaka sen mot campen, det såg ut att komma åska och mitt åskhuvud meddelade att det är dags. Både regn och åska kom men det var inte långvarigt.
Äppelträdgårdarna har vi sett, och vi har även besökt arboristträdgård. Läckra träd och Bäzta fick följa med in! Det fick hon inte i äpplets hus så då struntade vi i detsmiley! Nu har Bäzta blivit riktigt tältvansmiley.
Nästa dag åkte vi vidare till Brösarps backar! Även nu lyste solen. Lämna henne i bilen är inte att tala om. Ner med kylduk och vatten flaskor i ryggan och gå. Ingen större fara. Det fläktade skönt och humlorna och fjärilarna gjorde henne lycklig!

Tisdagsnatten sov vi i Sölvesborg, på en mysig liten camping i Valje tror jag det hette. Precis vid vassen innan vattnet. Det var så grunt så jag kunde gått till nästa ö tror jag. Och varmt!! Den kvällen fick Bäzta ett litet spår och hon var så lycklig! I slutet låg hennes lilla latexgrissmiley och hon upplyste hela campingen om åt vilket håll hon gick. Tobbe blängde på mig och sa att om jag tar in den där i tältet så låser han in oss båda i bilburensmiley! Denna afton kunde inte Bäzta komma in i tältet fort nog. Hon la sig direkt bredvid mig och hade somnat innan Tobbe kom tillbaka från toan. Voff sa hon och sen la hon sig igen efter att ha upptäckt vem det var. Sen sov vi alla som stockar till vassens vajande ljud.
Nu denna onsdag den 8 juli bar det iväg till Karlskrona och träffade min kusin Peter som fyllde 30+ och lunchade med honom. Vidare färd till Spjutsbygd för att träffa kusinbarnen David och Fredrik som är min gudson. Erika hade åkt till Jönköpng med en kompis. På Moppe! Sen till Kristianopel för ett besök i Rosenträdgården och handla lite. Vi blev tipsade om att besöka campingen där den gamla fästningen finns kvar. Nu börjar vi närma oss mina hemtrakter och kör in i Kalmar runt 18 tiden. Full fart då även mina syskonbarn kommer hem efter att ha varit hos sin pappa. På torsdagen var vi inne i Kalmar och tittade på husbilar. Hittade dock inget vi var nöjda med. Vilken tur eftersom vi inte har råd med någonsmiley. Vi var hos mamma o B-A och åt middag på torsdagen och fredagen då syster yster var upptagen. Fredag kväll avslutade vi dock med en whiskeystund med henne och Sten. På lördagen skulle vi varit kvar och grillat då kusin Peter och grabbarna skulle komma. Gäststugan var bokad och vi tänkte tälta. Åter igen kom ösregn så vi skippade det. Även om det kanske skulle klarnat upp. Lilla Bäzta måste få en chans att acklimatisera sig i ny flock innan vi går och lägger oss. Därför åkte vi innan. Vi skulle alltså till Påskallavik till Pappa och Kerstin. Jag hade gett far stränga order om att inte mata Bäzta som han gjorde med Asta. Hon var hopplöst stressig när vi var där. Han mindes. Allvarligt talat blev jag riktigt impad av pappa. Han skötte sig utmärkt. Det går att lära… papporsmiley!
På söndagen var vi en sväng i Stensjöby. Ligger norr om Oskarshamn och det är jättemysigt. Sen var vi hemma och åt sen hälsade vi på min gudmor Inger. Då fick Bäzta ligga i bilen. Hon har fått problem med astma på senare år. Sen på måndagen hjälpte jag Kerstin och pappa att bli av med lite växter till Tobbes stora lyckasmiley inna vi åkte till Skönero för att handla mat. När vi senar kom hem fick Bäzta tokspel och sprang säkert 25 000 varv i trädgårdensmileysmiley. Idag har hon varit trött! Nu är jag trött. Ska se om jag kan länka till albumet om ni vill se lite fler semesterbilder. Annars gör jag det imorgon. Godnatt!