I söndags när jag skulle på M1 på Nacka så körde jag förbi ett hus, kl var runt 8.45, där de redan var ute och räfsade lövsmiley! SÅ dags en söndag!
Igår var jag uppe vid 05.40 och tog inte någon tupplur. Trött och la mig strax före 22!! Kl 4 nånting vaknade jag till av att det smattrade och hu vad det regnar tänkte jag, Tobbe stod dock vid sängen och tog med sig Bäzta ut. Det hade inte regnat, hon hade trummat mot sin säng samtidigt som hon tuggade. Han tog ut, somnade om och jag förvandlade henne från stampe till valp sen somnade vi om. Kl 05.53 vaknade jag av att hon tittade på migsmiley, snacka om psykningsförmåga. Vi gick upp, ut och kissade lite, in och fixade frukost. Kl 06.30 sa jag till Tobbe att frukosten var klar, gröt, ägg och te med smörgås. Allvarligt jag känner inte igen mig självsmiley. Nu ska jag fixa lite och sätta på morgonkaffe. Trött? Ja, lite, men kan ju vila lite i soffan sen. Piggnar till av kaffet. Men nu vet jag varför de var ute och räfsade löv redan före nio. De har garanterat valp eller småbarn, varför annars vara uppe så tidigtsmiley.

Idag har hon fått ett litet märgben. Gott sa hon, med leverpastej. Nu låter det som att hon är i riktig konflikt därnere. Jag känner mig rätt lugn då jag vet vad som sker. Kloklippning. Jävlar vad sur hon blir. Och att en sån liten kan låta så mycket! Men faktum är att där var Chilra fantastisk. Ett par ggr som hon försökte komma undan, men från början somnade hon. När hon kom in i trotsen så försökte hon alltså, men med korvbitar som belöning, en för varje klo, sen en för varannan, och sen en för varje tass så gick det bra. Funderar allvarligt på att börja fila istället. Ska prova nån kväll men nu var det nödvändigt att klippa och husse är faktiskt bättre på det, att hålla sprattelgummor med sin stora kropp, långa armar så han ju kan vira dem runt hundensmiley. I övrigt har vi goat i soffan men också tränat lite. Dels klicker-inkörning. Dvs klick-korv. Det fattade hon snabbt. Nu kör vi kontakt-klick-korv. Men hon vill gärna ro åt sig klickern. Är det månde därifrån korven kommersmiley? Jag har också börjat kasta ut godis i hundgården att leta efter. Och lydnadsträningsleken består i att när hon råkar komma upp på min vänstra sida så kommer godis där! Spår har vi inte kört nåt mer men ska köra igång med Maud och Buse ett litet valpspår nu när hon blivit bra igen. Nu vart det tyst därnere. Är de klara kanske? Bara en timme drygt till det är sovdags. Jädrans vad trött jag blir av att gå upp runt 6 tiden och sen hålla igång. Och när hon sover så vilade ju jag förut, men har passat på att göra nytta nu. Räfsa löv funkar inte när hon är ute, ett helsicke att inte sätta räfsan i tassarna på henne som hon attackerar den. Nu har de varit ute och jag frågade om det gick bra att klippa. Klippa? undrade Tobbe. Nej. Hon har lekt själv här nere. Haha. Ja nu blev jag glad. När jag klippte så grät hon innan jag ens tagit henne i tassen och livet var pest och hur KUNDE jag utsätta henne för detta, så go och snäll som hon ärsmiley. Så det rimmade lite illa att hon skulle vara förbannad. Sopkvasten däremot brukar få såna ljud eftersom den är omedgörlig och fastnar runt bordsben och massa annatsmileysmiley. Må gott igelkott!