Jag har ibland funderat över varför jag gör det jag gör. Alltså med mitt jobb. Jag har konstaterat att vi faktiskt försöker lära barnen vad respekt, hänsyn, empati innebär. Att vara goda medmänniskor. Idag är en sån dag där jag insett att läroplanen, våra dokument om hållbar utveckling mm är enbart bortkastad tid. Det klimat som tycks råda i samhället och som belönas är; ta för dig, allt är till enbart för dig. Det du inte får frivilligt kan erövras. Är det verkligen det vi vill lära den uppväxande generationen? Jag får ideligen höra att vi inte får ta upp några saker som kan tolkas negativt i vår information. Så idag kom min kloka kollega till ett konsensus. Vi ska inte vara ärliga. Det är alltid lagom väder. Lagom trevligt. Vi är alltid lagom många. Vi lär dem alltid lagom mycket. Vi hade nämligen bett föräldrarna att även prata med sina barn hemma om detta med kamratskap då vi upplever att barngruppen inte alltid är så trevliga mot varandra. Det fick vi tydligen inte göra! Hade jag varit förälder skulle jag vilja veta om det var rörigt i gruppen och vad jag som förälder kan göra för att hjälpa till att lösa det jag kan.

Uppenbarligen så är det inte längre så att föräldrar har ansvar för sina barn ens tills de blir 18 år. Jag måste missat nåt väsentligt. Föräldrarna själva däremot har många tagit kontakt med oss och vill gärna veta vad de kan göra, de flesta av dem. Men det är som vanligt så att ett fåtal utger sig precis som i Pelle Svanslös böcker vara majoritet. Vän av ordning. Men vems ordning? Tack alla ni som orkar vara föräldrar i dagens samhälle. Som vågar sätta gränser för vad som är okej. Ni är en enorm trygghet för era barn fast de kanske inte förstår det när de inte ens fyllt 8 år. Men det visar sig senare. Ska en femåring verkligen bestämma när den ska gå hem? Eller ska föräldrarna?

Nå, vi har begärt möte med vår chef för att få skriftligt på att denne önskar att vi inte ska arbeta enligt våra styrdokumentsmiley. Det är nämligen precis det vi blivit ombedda. Fast jag är inte säker på att chefen inser dettasmiley, och det är väldigt intressantsmiley!

Nu till nåt roligare

Det ska bli underbart att på påskafton få hämta hem lilla Bäztasmiley och få två välbehövliga veckor semestersmileysmiley. Sen ska Tobbe ha en vecka och sen plockar jag komptimmar för att korta dagarna än mer. Jobbar ju deltid redan men nu får jag ju korta ner det ännu mer. Må gott därute nu. Godnatt!